Koninklijke Horeca Nederland (KHN) ziet dat de Nederlandse horeca er weer klaar voor is om haar gasten te verwelkomen, maar de heropening van de eet- en drinkgelegenheden blijkt voor veel ondernemers een verliesgevende situatie. Als gevolg van de coronacrisis lopen ondernemers in hun bedrijf tegen nieuwe vraagstukken aan. Daarom verwelkomt KHN het aanbod van de hoge hotelscholen om de horecabranche te steunen in deze moeilijke tijd. Kennisoverdracht tussen de hotelscholen en het bedrijfsleven is cruciaal om zo te werken aan een toekomstgerichte horecabranche. Horecabedrijven kunnen daarom voor specifieke vraagstukken gebruik maken van de kennis van een van de hoge hotelscholen in Nederland. Zij bieden nu de mogelijkheid aan om hun studenten met horecaondernemers mee te laten denken in het kader van een (afstudeer)opdracht. Daarnaast wordt ook de mogelijkheid geboden om een stagiair van een hoge hotelschool binnen het horecabedrijf in te zetten. Vooral voor de grotere horecabedrijven kan dit interessant zijn.

Onderzoek

De afgelopen weken zijn horecaondernemers druk bezig geweest met het maken van plannen hoe ze de 1,5 meter kunnen verwezenlijken in hun bedrijf. Het blijft een ontzettende uitdaging om de onderneming zó in te richten dat én de regels gevolgd worden én de optimale bezetting gehaald wordt (op terrassen). Voor veel horecaondernemers is de bedrijfsvoering met alle restricties verreweg niet rendabel te krijgen. In het kader van een (afstudeer)opdracht kunnen studenten hierover met hen meedenken, bijvoorbeeld over onderwerpen zoals: conceptontwikkeling om de gastvrijheidsbeleving (in coronatijd) te verbeteren, een herinrichtingsadvies in het kader van de 1,5 meter economie of de implementatie van een nieuwe methode om werkprocessen te optimaliseren.’

Stage

KHN-voorzitter Robèr Willemsen: “Wij vinden een goede samenwerking met de hoge hotelscholen – en overigens ook met de ROC’s – erg belangrijk. Zij leiden medewerkers en ondernemers van de toekomst op. Zodra de sector weer aantrekt, willen we natuurlijk dat de volgende generatie gastvrijheid professionals getraind klaarstaat. Daarom is het belangrijk dat bedrijven studenten blijven opleiden. Veel studenten zoeken nu een stage- of leerplaats en horecaondernemers kunnen wellicht wel wat extra creativiteit, hulp en advies gebruiken om ook de komende periode mooie stappen te kunnen zetten binnen hun bedrijf. Als brancheorganisatie is het belangrijk dat wij kennisoverdracht tussen de hotelscholen en het bedrijfsleven faciliteren voor een toekomstbestendige horecabranche.”

Heb je interesse in een stagiair(e)?

Heb jij een horecabedrijf en ben je geïnteresseerd in een stagiair(e) of wil je een student(e) inschakelen voor een opdracht? Kijk dan op deze pagina voor meer informatie.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens