Als gevolg van de coronacrisis lopen ondernemers in hun bedrijf tegen nieuwe vraagstukken aan. Samen met de hoge hotelscholen in Nederland zet Koninklijke Horeca Nederland ook in deze tijd in op kennisoverdracht tussen de hotelscholen en het bedrijfsleven, om zo te werken aan een toekomstgerichte horecabranche.

Horecabedrijven kunnen daarom nu voor specifieke vraagstukken ook de hulp inroepen van een van de hoge hotelscholen in Nederland. Zij bieden nu de mogelijkheid aan om hun studenten met horecaondernemers mee te laten denken in het kader van een (afstudeer-)opdracht. Daarnaast zijn er ruime mogelijkheden voor het inzetten van een stagiair(e) in jouw horecabedrijf.

Onderzoek doen

In het kader van een afstudeerproject of een ander studieonderdeel kun je een student(e) onderzoek laten doen binnen jouw horecabedrijf. Samen met een van de hoge hotelscholen in Nederland kun je als horecabedrijf een vraagstuk/opdracht formuleren, die studenten binnen jouw bedrijf of op afstand kunnen uitvoeren.

Waar kun je aan denken?

De opdracht kan heel divers zijn, maar je kunt bijvoorbeeld denken aan:

  • De ontwikkeling van een nieuw concept of een advies over een bestaand concept met als doel de verbetering van de gastbeleving in de ontvangsthal met inzet van technologie;
  • Een herinrichtingsadvies in het kader van de 1,5 meter economie;
  • De implementatie van een (bijv. schoonmaak) methode met als doel het standaardiseren van werkprocessen.

Stages

Hotelscholen leiden medewerkers en ondernemers van de toekomst op. Zodra de sector weer aantrekt, wil je natuurlijk dat de volgende generatie gastvrijheid professionals getraind klaarstaat. Daarom is het belangrijk dat bedrijven studenten blijven opleiden. Veel studenten zoeken nu een stageplaats vanaf september en wellicht kun jij wel wat extra creativiteit, hulp en advies gebruiken om ook de komende periode mooie stappen te kunnen zetten binnen jouw bedrijf. Het gaat om stages variërend van 10 tot 30 weken, afhankelijk van de school. Voor de overige voorwaarden en eisen waar je als stagebedrijf aan moet voldoen, kun je contact opnemen met de hotelschool van jouw keuze.

Interesse?

Ben je geïnteresseerd in een stagiair(e) of wil je een student(e) inschakelen voor een opdracht? Neem dan rechtstreeks contact op met de Hotelschool van jouw keuze:

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens