Jouw medewerkers zitten thuis of hebben maar zeer weinig werk, terwijl zorgorganisaties in Noord-Holland personele hulp goed kunnen gebruiken. Ook mensen met een niet-medische of niet-zorg achtergrond kunnen wat betekenen. Denk hierbij aan functies zoals gastvrouwen/heren, horecamedewerker of balie/receptie medewerker.

Op de website https://horecahelptdezorgnoordholland.nl/ komt het aanbod van horecapersoneel en horecaondernemers en de vraag van zorgorganisaties in de regio samen.

Je kunt als horecaondernemer in Noord-Holland jouw personeel tijdelijk uitlenen aan regionale zorgorganisaties om hen te ondersteunen tijdens de coronacrisis. Om tot een goede match tussen jouw personeel en een zorgaanbieder te komen vul je het formulier in op de site. Medewerkers kunnen zich ook individueel aanmelden.

Goed om te weten

  • Het gaat om werkzaamheden ter ondersteuning van de zorg (bijvoorbeeld bezoek ontvangen of schoonmaakwerk) of om zorgpersoneel te ontzorgen (bijvoorbeeld koffie brengen).
  • Je leent een medewerker voor een minimaal aantal uur per week uit aan de zorgorganisatie op basis van een detacheringsovereenkomst. Het aantal uren en werktijden bepaal je in overleg met de zorgorganisatie. Zodra de overheid de horeca weer openstelt, eindigt de detachering.
  • Als we een match zien tussen jouw personeel en een zorgorganisatie, dan laten we dat de zorgorganisatie weten. Die organisatie neemt vervolgens contact met jou op. Omdat vraag en aanbod dagelijks schommelt, is het lastig te voorspellen of en op welke termijn er een beroep op jouw personeel wordt gedaan.

Meer informatie over Horeca helpt de zorg Noord-Holland?

We kunnen ons voorstellen dat je hier nog vragen over hebt, in de vraag en antwoord collegiaal uitlenen lees je wat het voor jou als ondernemer betekent als je medewerkers collegiaal uitleent.

Wil je graag meer weten over dit initiatief? Neem dan contact op met het Regionaal Contactpunt van Sigra via contactpunt@sigra.nl.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens