De gemeente Heemstede helpt de horeca op smaakvolle wijze naar gezond en duurzaam. Zo wordt er gezamenlijk 5.468 kilo voedsel op jaarbasis bespaard!
Onder begeleiding van adviesbureau Greendish en in samenwerking met KHN hebben de gezamenlijke inspanningen het afgelopen halfjaar geleid tot tastbare veranderingen bij 5 horecabedrijven die de eetervaring in Heemstede gezonder en milieuvriendelijker maken. Bovendien heeft dit tot een aanzienlijke kostenreductie voor de horeca geleid van ruim 38.000 euro.
Greendish heeft nauw samengewerkt met vijf horecaondernemingen in de gemeente Heemstede, waaronder Bistro Deux, Pannenkoekenhuis de Konijnenberg, Brasserie Boudewijn, Restaurant Inheems en Brasserie de Canette. Bij deze horecazaken is de voedselverspilling in kaart gebracht en vervolgens zijn de ondernemers met concrete adviezen aan de slag te gaan. Allemaal gericht op het stimuleren van een gezonder en duurzamer menu-aanbod. De gesprekken en metingen boden inzicht in de behoeften van ondernemers en mogelijkheden tot verduurzaming, met als uiteindelijk doel een gevarieerder en toekomstbestendig aanbod dat zowel financieel als milieutechnisch voordelig is.
Alle ondernemers lieten mooie groene cijfers zien na het traject. Dit zijn de gezamenlijke resultaten:
Voor meer informatie en contactmogelijkheden bezoek: www.greendish.com of neem contact op met regiomanager Miriam Geerlings via m.geerlings@khn.nl.