Het ROC Da Vinci College wil graag actief verkennen of het mogelijk is te starten met scholing specifiek gericht op de regio Hoeksche Waard en gericht op horeca.

Basis hiervoor is het mbo-onderwijs dat door Da Vinci College wordt aangeboden. Aanvullend en bij voldoende aanmeldingen verzorgt het Da Vinci College maatwerk voor horecamedewerkers van deze lesgroep in samenwerking met deelnemende horecagelegenheden. Voor werkzoekenden en werkenden bestaat de mogelijkheid om bijvoorbeeld extra Taal op de Werkvloer, een bijscholing Sociale hygiëne, Hygiënecode HACCP of Bedrijfshulpverlening te organiseren. Hierdoor zijn zij binnen horecagelegenheden sneller en efficiënter inzetbaar.

Waarom deze Horeca Leerlijn Hoeksche Waard?

Restaurant De Beren Oud-Beijerland is lid van Ondernemersvereniging Hoeksche Waard (OHW). OHW neemt deel als bestuurlijk partner in de samenwerking Onderwijs/Bedrijfsleven Hoeksche Waard en heeft vanuit haar rol een grote vraag naar bijscholing en instroom in de horecasector gesignaleerd.

Werving

Horeca Hoeksche Waard en het Da Vinci College trekken gezamenlijk op in de werving en instroom van deelnemers. Ook voor andere horecaondernemers of werkenden/werkzoekenden bestaat de mogelijkheid om deel te nemen.

We onderscheiden 3 doelgroepen:
1) Werkzoekenden: in samenwerking HW Werkt, gemeenten en UWV;
2) Werkenden: de instroom van deze doelgroep verloopt via de horecaondernemers;
3) Vvo/mbo-studenten: de instroom verloopt via decanenoverleg/ Samenwerking Onderwijs Bedrijfsleven (SOB) Hoeksche Waard. Hiervoor wordt onder andere een road show met studenten (leerlingen) langs deelnemende horecaondernemers georganiseerd.
Meer informatie? Lees meer>>>

Opzet traject en producten

Binnen het mbo bestaat de mogelijkheid om werkervaring te kwalificeren (praktijkverklaring) of een onderdeel van een mbo-opleiding te behalen met een certificaat (mbo-certificaat). Indien haalbaar is het streven te starten met twee concrete activiteiten:

 • Start van de reguliere mbo-opleiding Zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw niveau 3
  De opleiding kent een opzet van 40 weken per studiejaar waarin 8 uur per week een docent de lessen verzorgd. Dit zijn zowel vakinhoudelijke lessen als algemeen vormende vakken (AVO).
  Uitgangspunt is 210 uur begeleide onderwijstijd. Dit vraagt een investering van € 856,- per student per schooljaar.

  Deze kosten worden bij een bbl-opleiding en/of maatwerk traject bekostigd door de werkgever. Vaak wordt dan gewerkt met een scholingsovereenkomst voor de werknemer. Ook wordt de opleiding vaak gedeeltelijk in eigen tijd en gedeeltelijk in arbeidstijd gevolgd. Bovengenoemde kosten zijn vrijgesteld van btw. Meer informatie over deze opleiding vindt u hier

 • Horeca-bootcamp voor inwerken nieuwe medewerkers
  Wat door zowel restaurant De Beren als het Da Vinci College echt als kans wordt gezien is het organiseren van een horeca bootcamp.
  In één dag worden nieuwe medewerkers klaargestoomd om zo snel mogelijk in de horeca aan de slag te gaan, zodat het inwerken niet bij de werkgevers ligt en nieuwe medewerkers sneller inzetbaar zijn.
  Te denken valt aan:
  • Basis klant technische vaardigheden
  • Communicatieve vaardigheden
  • Aan te vullen naar gelang wensen van horecaondernemers. Hier kan ook een mbo-certificaat aan gekoppeld worden.

Meer informatie/ contactgegevens

Heeft u na het lezen van deze informatie vragen en/of heeft uw bedrijf interesse aan te sluiten bij deze leerlijn horeca Hoeksche Waard? Of wilt u alle informatie nog eens rustig nalezen? Klik dan hier of neem contact op met:

Marieke van Halm, accountmanager Leven Lang Ontwikkelen
Sector Economie & Ondernemerschap

T 06-30798124, E mvanhalm@davinci.nl

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens