Voor de toekomstbestendigheid van onze branche zijn goede arbeidsverhoudingen, werkgelegenheid, scholing, vakopleidingen, instroombevordering en arbeidsomstandigheden cruciaal. Zo blijven we aantrekkelijk voor werknemers, maar ook voor ondernemers. En dat is belangrijk, zeker in tijden van arbeidskrapte. Om dit te bevorderen hebben we met de vakbonden afgesproken om samen een platform op te richten: het Horeca Ontwikkel Platform. Dit is onderdeel van de cao die in januari in werking is getreden.

Wat betekent de invoering van dit platform voor jou? We beantwoorden een aantal veelgestelde vragen.

Waar is het Horeca Ontwikkel Platform voor?

Dit platform kan projecten en initiatieven faciliteren en financieren die ten goede komen aan de hele sector. Je kunt dan denken aan een campagne die erop gericht is om het aantrekkelijk te maken om in onze branche aan de slag te gaan. Een ander voorbeeld kan een initiatief zijn voor goede scholing van medewerkers.

Ben ik verplicht om hieraan bij te dragen?

Ja, om dit platform te kunnen bekostigen wordt er een premie geheven onder zowel werknemers als werkgevers in de horeca. Die premie is verplicht. De maximale totale premie (werkgevers- en werknemersdeel) zal niet hoger zijn dan 0,2% van de loonsom. De premieverdeling tussen werkgever en werknemer is 50%/50%. Als ondernemer betaal jij dus maximaal 0.1% van de loonsom. Het exacte percentage wordt nog bekendgemaakt.

Waarom komt er een premie bij?

We hebben de laatste jaren ervaren dat het heel belangrijk is om als horecabranche aantrekkelijk te blijven voor werknemers. En dat kan alleen als we daar als gehele branche aan bijdragen, zowel werkgevers als de werknemers. Werken in de horeca is lang niet voor iedereen een bijbaan, maar ook een vak met kansen en mogelijkheden voor een lange loopbaan. In dat kader is het belangrijk dat werknemers de voordelen zien van werken in onze branche en dat ze de mogelijkheid krijgen om te blijven groeien in hun vak. Hiervoor zijn opleidingen nodig en campagnes om mensen te stimuleren om te solliciteren in de horeca.

Maar ook het doen van onderzoek naar bijvoorbeeld de ontwikkelingen en trends op de arbeidsmarkt, arbeidsomstandigheden en innovatie van werkprocessen behoort tot de mogelijkheden. En vervolgens het ontplooien van initiatieven (tools, hulpmiddelen) en pilots die werkgevers en werknemers daarbij kunnen helpen

Het Horeca Ontwikkel Platform biedt ons als sector mogelijkheden, die er nu niet zijn, om de sector verder te helpen als het gaat om dat hele brede terrein van arbeidsverhoudingen, onderwijs en arbeidsvoorwaarden. Dat is belangrijk voor de verdere ontwikkeling en toekomstbestendigheid van de horeca.

Door het Horeca Ontwikkel Platform betaal hier niet alleen als werkgever voor, maar ook jouw werknemers dragen bij. Zo delen we de lasten samen.

Wanneer gaat het Horeca Ontwikkel Platform van start?

Op dit moment wordt het Horeca Ontwikkel Platform opgericht. Ook zijn we in gesprek met een partij die de inning van de premie op zich zal nemen. Dit gebeurt allemaal in samenwerking met de vakbonden. Het doel is dat het Horeca Ontwikkel Platform op 1 oktober 2024 van start kan gaan. Vanaf dat moment zal dan ook de premie inning, en daarmee de werkzaamheden om het doel te behalen, plaatsvinden.

Waar kan ik terecht voor vragen?

De komende tijd zal er steeds meer duidelijk worden over de oprichting, maar ook hoe het inningsproces eruit gaat zien. Wij delen hierover de komende tijd steeds meer informatie. Vragen kun je stellen aan onze adviseurs van KHN Advies, via 0348-489 489 of info@khn.nl.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens