In de afgelopen periode hebben wij met het Graafschap College Bedrijfsopleidingen en enkele horecaondernemers om tafel gezeten om te onderzoeken waar behoefte is aan praktische ondersteuning.

Wij hebben zowel de personeelskrapte besproken als de nodigde kennis en kwaliteiten van de medewerkers. In eerste instantie kwam naar voren dat er in de keuken een grote vraag naar medewerkers is. Samen met de horecaondernemers heeft het Graafschap College drie trainingen ontwikkelt waarmee wij een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de oplossing voor de personeelskrapte en de kwaliteit van de medewerker en jou als ondernemer kunnen ondersteunen bij een gezonde bedrijfsexploitatie.

Trainingen

Tegemoetkoming in opleidingskosten

Een manier om de kosten van deze trainingen te reduceren zijn de scholingsvouchers van Home (opijver.nl) Opijver, het Achterhoeks talentenfonds. Zij stellen deze scholingsvouchers beschikbaar waarmee je je kunt scholen in een beroep met toekomstperspectief. De scholingsvoucher kan oplopen tot 2/3 deel van de opleidingskosten en is gericht om de branches te ondersteunen waar de nood hoog is en daar valt de horeca ook onder. Een leven lang ontwikkelen (LLO) wordt door de overheid sterk gepromoot om de arbeidsmarkt doelmatig en flexibel te houden. Met een leercultuur in de organisatie kunt u als ondernemer een belangrijke bijdrage leveren aan het behoudt van uw medewerker en ook de vaardigheden op peil houden.

Aanmelden

Via de bovenstaande links kom je rechtstreeks op de website van het Graafschap College uit en lees je meer over de betreffende cursussen. Op de site waar men zich aanmeldt voor de cursus kan de deelnemer zich meteen aanmelden bij Opijver. Nadat de deelnemer de goedkeuring van Opijver heeft ontvangen wordt het resterende bedrag bij jou in rekening gebracht en zullen wij van Opijver bericht ontvangen. De subsidie van Opijver, wordt rechtstreeks aan het Graafschap College overgemaakt.

Vragen?

Heb je vragen? Neem dan contact op met Marcel Ratering (m.ratering@graafschapcollege.nl / 06 40 52 12 89), Leon ten Elshof (l.tenelshof@graafschapcollege.nl / 06 40 79 10 71) of met jouw regiomanager Jan Willem van der Straaten (jw.vanderstraaten@khn.nl / 06 53 39 29 27).

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens