Op 13 september 2022 heeft het college van B&W het horecabeleid gemeente Wijk bij Duurstede vastgesteld. Op 19 oktober 2022 is de vaststelling bekendgemaakt en daarmee in werking getreden.

Horecabeleid

Het beleid, de beleidsregels en bijlagen zijn gepubliceerd via het gemeenteblad op de website overheid.nl.

In de bijlage van deze e-mail ontvang je de gepubliceerde documenten in pdf formaat. Op 9 november zal ik over het beleid een toelichting geven bij het Horecaplatform.

Op 28 april 2022 heb ik naar de horeca van de gemeente Wijk bij Duurstede (commercieel en niet commercieel) een concept van het beleid gestuurd waarbij je in de gelegenheid bent gesteld hierop inhoudelijk te reageren. Daarnaast hebben er twee overleggen plaatsgevonden met een afvaardiging van KHN Wijk bij Duurstede. Van de onderwerpen en vragen die destijds naar voren zijn gebracht en besproken heb ik een overzicht bijgesloten met daarbij een inhoudelijke reactie per onderwerp.

Alcoholverordening

Op dit moment ben ik bezig met een Alcoholverordening, waarvan ik het concept heb afgerond. Deze verordening zal de Verordening paracommercie Wijk bij Duurstede 2013 gaan vervangen, maar wordt in de opzet wat breder door regels voor paracommerciële rechtspersonen, maar bijvoorbeeld ook voor slijtersbedrijven ten aanzien van proeverijen, enz. Zodra het concept intern is besproken zal ik het met je delen, waarbij je in de gelegenheid wordt gesteld inhoudelijk te reageren. Op dit moment bekijk ik daarbij ook welke overlegvorm(en) aan tafel mogelijk zijn waarbij je een inbreng kunt geven. Hierop komen wij uiteraard te zijner tijd inhoudelijk bij je terug. Digitaal reageren blijft uiteraard ook mogelijk.

Bijlage 1 Uitwerking Juridische Instrumenten
Bijlage 2 Plattegrond deelgebieden
Bijlage 3 Indeling horeca categorieën
Bijlage 4 Beleidsregels terrassen
Bijlage 5 Stroomschema oneerlijke concurrentie
Bijlage 5 Voorbeeld terrassenkaart
Bijlage 6 Voorschriften en beperkingen artikel 35 Alcoholwet
Bijlage 7 Bestuursrechtelijke middelen handhaving
Bijlage 8 Handhavingsprotocol bij de horeca
Bijlage 9 Uitvoeringsparagraaf
Bijlage overzicht vragen en antwoorden
Horecabeleid

Vragen?

Mocht je vragen hebben dan kun je mij op maandag en donderdag telefonisch bereiken via het nummer 0343-595 595 en op alle werkdagen via dit e-mailadres (e.vanessen@wijkbijduurstede.nl).

Met vriendelijke groet,

Eugene van Essen
Beleidsmedewerker Vergunningverlening a.i.

EPV - Economie, projecten en vastgoed
Gemeente Wijk bij Duurstede

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens