Hans was eind jaren ’80 een van de oprichters en eerste voorzitter van wat toen de Osse Horeca Vereniging (OHV) heette. Later werd dit omgedoopt tot de Osse Horeca Belangen Vereniging (OHBV) die zo’n 5 jaar heeft bestaan. In 1994 heeft deze club zich aangesloten bij Koninklijke Horeca Nederland als afdeling Oss.

Hans was in de jaren ’80 al een voorvechter van eerlijke mededinging en kon zich kwaad maken als het om oneerlijke concurrentie ging. Ook na zijn voorzitterschap schroomde hij niet om een burgemeester of verantwoordelijk wethouder aan te spreken om op eigen wijze zijn ongenoegen over een oneerlijke zaak kenbaar te maken.

Hans was een bekend figuur in het Osse. Om uiterlijk vertoon gaf hij niks. Hij was wie hij was en zo moesten de mensen hem maar accepteren. En dat deden de mensen ook! Hij was zakenman met een klein hartje als het om gehandicapten of minder bedeelden ging. Zelden klopte een vereniging of stichting die als doel had zich in te zetten voor de gehandicapte medemens tevergeefs bij hem aan.

Hans was ook een goede kok. Hij heeft het koken bij diverse hotels geleerd en voer van zijn achttiende tot zijn tweeëntwintigste de wereld rond op de Holland Amerika lijn, alwaar hij het koken leerde verfijnen. In 1980 begon Hans met zijn vrouw Marion een zalencentrum in de oude bioscoop aan de Spoorlaan onder de toepasselijke naam “Het Oude Theater”, om in 1984 aan de achterkant zijn restaurant “d’n Toei” erbij te openen, waar hij tot het laatst zijn kookkunsten heeft vertoond.

De Osse horeca is een kleurrijk figuur armer.

Klik hier voor een artikel in Brabants Dagblad.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 8.30 tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens