De ca. 30 kweektunnels van Ergon Kwekerij zijn tijdens de sneeuwstorm van vorige week bezweken onder het gewicht van de opgehoopte sneeuw.

Vorige week, paginagroot in het ED: Tunnels kwekerij bezwijken onder vracht sneeuw: tonnen schade

Ergon is het sociale werkbedrijf van de regio Eindhoven. Wij ondersteunen inwoners van onze regio die hulp nodig hebben bij het zoeken naar en behouden van werk. Ergon heeft ca. 2300 mensen met een beperking in dienst (veelal gedetacheerd bij reguliere bedrijven) en ondersteunt op jaarbasis 1500 - 2000 mensen vanuit de bijstand naar werk. Om ons werk goed te doen hebben wij ook eigen werkbedrijven nodig. De Kwekerij is zo een eigen werkbedrijf waar wij enerzijds mensen met een beperking werk bieden en anderzijds mensen vanuit een werktraject klaar maken voor de reguliere arbeidsmarkt.

Deze Ergon Kwekerij beschikt onder andere over ca. 30 kweektunnels. Deze tunnels zijn tijdens de sneeuwstorm van vorige week bezweken onder het gewicht van de opgehoopte sneeuw. En nu moeten deze tunnels afgebroken worden (de folie moet eraf en het stalen frame moet afgebroken worden). Voor dit werk zoeken wij aanpakkers die, onder begeleiding van professionals van het bedrijf die de tunnels geleverd heeft, deze klus kunnen klaren.

Het is nog wat lastig in te schatten hoeveel personen we nodig hebben (5? 10?), duidelijk is wel dat het werk een paar maanden zal duren. We willen graag, juist in deze corona-tijd, kijken of we de mensen die nu door corona aan de zijlijn staan weer van werk kunnen voorzien. Liever dan dat we deze via een uitzendbureau van ver weg laten komen.

Aanmelden

Voor meer informatie en aanmelden kun je contact opnemen met Thijs Franssen, t.franssen@ergon.nl.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens