In de afgelopen periode heeft KHN Hardenberg met de gemeente Hardenberg gesproken over het creëren van ruimte om verantwoord te kunnen ondernemen. Dit heeft geleid tot mooie initiatieven en extra ruimte voor terrassen.

Gezien de zomerse temperaturen en de binnenlandse toerisme is daar goed gebruik van gemaakt. Echter de sluiting in maart tot en met juni heeft een groot gat geslagen in de begroting van ondernemers en de huidige exploitatiemogelijkheden zijn voor de meeste bedrijven, zoals de zaalbedrijven, clubs en discotheken, ook nog ver van ideaal. Veel ondernemers kampen met financiële zorgen. Met het oog op het najaar, mogelijk weer wat minder bezoekers, het aanhoudende coronabeleid en daarmee de restricties beperkingen voor de horeca, zijn extra lokale steunmaatregelen noodzakelijk. Enerzijds om de branche in leven te houden, anderzijds om veel andere gevolgen zoals, toename leegstand, ongewenste overnames en verder verlies van arbeidsplaatsen te voorkomen. Eén van de lokale steunmaatregelen is het verlengen van uitbreiding extra terrasruimte. In de gemeente Hardenberg is er toestemming tot 1 november 2020. Op 1 september jl. heeft de KHN afdeling Hardenberg een brief naar het college van B&W gestuurd met het verzoek om de termijn van verlenging te laten duren zolang de horecabranche te maken heeft met de beperking vanuit het coronabeleid. Tevens hebben wij gevraagd coulant om te gaan met de regelgeving omtrent overkappen en verwarmen omdat deze terrasruimte als verlengstuk van de binnenruimte gezien moet worden. Tenslotte willen we bezoekers en inwoners gastvrij en veilig kunnen blijven ontvangen en bedienen. Tot slot hebben we de gemeente gevraagd geen leges te berekenen voor een terrasvergunning.

Op 10 september jl. hebben we één en ander toe kunnen lichten en onze zorgen omtrent de handhaving uit kunnen spreken aan de vertegenwoordigers van de gemeente Hardenberg, waaronder de voormalige burgemeester en de wethouder. Bijgaand vind je het verslag van dit overleg. Zodra wij meer duidelijkheid hebben omtrent onze verzoeken laten wij je dit zo snel mogelijk weten.

Tot slot kunnen jullie te allen tijde contact opnemen met jullie regiomanager, Joëlle Roesink, voor vragen en/of opmerkingen. Haar e-mail adres is j.roesink@khn.nl en haar telefoonnummer is 06-51 15 75 22. Ook kunnen jullie haar volgen op Facebook (Joëlle Roesink – khn), waar zij het nodige landelijke en lokale nieuws deelt.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens