De Horeca Talentendagen vinden dit jaar wederom plaats op het DRU Industriepark in Ulft, een bijzonder terrein waar heden en verleden bij elkaar komen, waar oude technieken en etiquette gecombineerd worden met innovatie en creativiteit.

Op dinsdag 4 en woensdag 5 februari 2020 strijden studenten van diverse horeca opleidingen o met kampioenschap van Oost Nederland. Koks, gastvrouwen, gastheren, managers in opleiding, docenten en leermeesters strijden om de titel “Horecatalent Oost Nederland’. En laten we de Sligro bokaal niet vergeten voor de best presterende onderwijsinstelling overall!

Over Stichting Horecatalent Achterhoek

De organisatie van het evenement is in handen van Stichting Horecatalent Achterhoek (SHA). Ieder jaar organiseert deze stichting een kampioenschap onder alle horecaopleidingen in de regio. Het doel van de wedstrijden is om een extra impuls te geven aan de motivatie en vakkennis onder de studenten. Tevens willen we leermeesters en het bedrijfsleven enthousiasmeren over het gebruik van lokale en duurzame producten en technieken. KHN Gelderland is partner bij de organisatie van de Horeca talentendagen.

Deelnemende opleidingen aan deze 13e editie zijn ROC Aventus, het Graafschap College, RijnIJssel Vakschool Wageningen en het ROC van Twente.

Katja Gruijters

Verzorgd de opening met een lezing over ‘Farm Food Family’ met aansluitend een viertal inspirerende workshops. Ze traceerde verschillende families van ingrediënten en gewassen. Elke familie koppelde ze op basis van historische, inhoudelijke of agro-technische gronden aan een van de deelnemende gemeenten.

Workshops

  • Wijnproeverij met Achterhoekse wijnen door Leon Masselink
  • Kaviaar niet alleen de kuit, maar ook de vis
  • Pesto verschillende pesto’s en smaken
  • Koffie, Hesselink koffie, toon aangevend
  • Rational, wat kun je hiermee
  • Bonbons, onder leiding van Hans Hulshof zelf bonbons maken
  • Vis, werken met verse vis, door Rob Verhoeven
  • Kopper cress, diverse soorten cress en smaak
  • Cocktails vanaf de basis, met en zonder alcohol
  • Bier, van eigen bodem, de bierbrouwer Hurkens aan het woord
  • Achterhoek Toerisme, inkijk in de beleving van de gast, met gebruik van je telefoon
  • Lagerhuis, geef je mening over actuele onderwerpen
  • Food Fotografie, met Kyonne, gebruik je telefoon is noodzakelijk

Lunch Big Green Egg

Alle studenten kunnen gebruik maken van een lunch, bereid op de Big Green Egg.

Wie maakt het mooiste en lekkerste gerecht?
Leermeester/docent en student strijden om de Big Green Egg.

Kijk voor meer informatie over de Horeca Talentendagen op de website www.horecatalentachterhoek.nl

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens