Weer een stap verder open betekent ook dat we weer meer horeca helden nodig hebben om ons mooie vak uit te oefenen. Voor het coronavirus hadden we al te maken met een structureel personeelstekort en naar schatting zal de werkgelegenheid de komende periode ook weer flink toenemen; de vraag bij onze gasten is immers niet weg. Door de coronacrisis hebben we helaas veel horecamedewerkers moeten laten gaan. Hoe gaan we de mensen weer interesseren voor een baan in onze mooie branche?

Vanaf juni gaan we actief campagne voeren waarin we mensen met een passie voor de horeca oproepen om te komen werken in deze mooie sector. Want werken in de horeca, dat is elke dag ’n feestje. Met de tools, tips en tricks bieden we horecaondernemers handvatten om zelf in hun eigen omgeving op zoek te gaan naar nieuwe medewerkers. Maar daarna begint het echte werk; het boeien en binden van medewerkers voor de langere termijn.

Het perspectief waar ondernemers naar snakken, verdienen onze medewerkers ook. Net zoals passende eigentijdse arbeidsvoorwaarden, zowel in geld als secundair. Werktijden die ruimte laten voor een sociaal leven, opleidings- en doorgroeimogelijkheden en ruimte voor creativiteit & verantwoordelijkheid; positief voor de medewerker, maar ook zeker voor het bedrijf en de gasten.

In tijden waarin ondernemersloon zelf op geen enkele wijze gecompenseerd wordt, passen ondernemers zelf al de hele crisis lang geld uit eigen zak bij om medewerkers in dienst te houden. Ik ga ervan uit dat de loyaliteit van de medewerkers in deze tijd daarom nog meer zichtbaar zal zijn.

Er is geen sector zo creatief en vol leven als de horeca. Dé pijler voor groei zijn wat mij betreft onze medewerkers. We hebben behoefte aan iconen! Waar dat in de keukenbrigade al wat meer leeft, willen we die Messi’s van de horeca ook aan de voorkant zien. Voorbeelden voor jong & oud en horecatijgers die mede om die reden bewust kiezen voor de mooiste branche die er is.

De afgelopen maanden heb ik de binding met mijn mensen ervaren als sterker dan ooit. Dit gaf mij de kracht om vol te houden. Laten we daar op voortborduren met elkaar!

Robèr Willemsen

Ondernemer & Voorzitter Koninklijke Horeca Nederland

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens