Het gaat gebeuren!! Er wordt een horecavisie geschreven.

Dit gaat het bureau DTNP uitvoeren in opdracht van de gemeente, Koen Olde Monnikhof is vanuit de gemeente het aanspreekpunt. Het wordt een gecombineerde visie namelijk de detailhandel en horecavisie. De laatste stamt uit 2009, gezien het veranderende klimaat is vernieuwing hoog nodig.

We zijn aan het begin van het proces, de opdracht van het bureau is breed neergelegd, we proberen hier nog wat verscherping in te krijgen.

Het proces van het tot stand komen van deze visie zal bestaan uit de volgende stappen (tekst DTNP):

 1. Start / aandachtspunten voor analyse
  1. Ambtelijke werkgroep I
  2. Externe Klankbordgroep I
 2. Discussie (presentatie analyse DTNP)
  1. Ambtelijke werkgroep II
  2. Externe Klankbordgroep II
 3. Participatiewebsite ondernemers
 4. Bespreken conceptrapport
  1. Ambtelijke werkgroep III
  2. Externe Klankbordgroep III

DNTP wil na de discussie sessies, wanneer ze meer gevoel hebben bij de complexiteit van de voorliggende keuzes, de planning gaan concretiseren (bijv. besluitvormingstraject). Daar hebben ze nu nog geen harde planning voor. De participatiewebsite zal naar verwachting ergens in maart worden.

Dit proces wordt doorlopen met een klankbordgroep, deze bestaat uit verschillende vertegenwoordigers zoals het KHN bestuur, MKB voorzitter, RTPA afvaardiging, vertegenwoordigers diverse winkelcentrums en de VIA regisseur. Vanuit het bestuur zullen we opkomen voor onze participatierol, onze ambitie is meer dan alleen een website waarop we onze stem kunnen laten horen.

Een horecavisie is goed nieuws, maar heeft erg lang op zich laten wachten. Er zijn op dit moment veel dingen gaande, maar COVID 19 is toch wel het grootste hoofdpijndossier wat we als ondernemers gekend hebben. Op initiatief van VIA zouden we graag een keer online met elkaar sparren; wat speelt er, kunnen we wat voor elkaar betekenen, wat kan de gemeente voor ons betekenen als heropening in het zicht komt, wat kan VIA voor ons betekenen, wat zijn aandachtspunten en/of verbeterpunten?

Online gesprek
Op dinsdag 23 februari aanstaande van 10.00 - 11.00 uur kunnen jullie deelnemen aan dit online gesprek begeleid door Jan-Gerbrand Krol (verbinder VIA). Deelname graag doorgeven aan Jan-Gerbrand Krol via jangerbrand@vaartinassen.nl.

Collega’s, als er wat is en er zijn vragen en/of opmerkingen kom bij ons op de lijn. Dit kan via assen@khn.nl of via een bekend telefoonnummer bij je van een van onze bestuursleden.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens