Op 10 oktober maakten studenten van het Horeca & Toerisme College van ROC Midden Nederland kennis met hun toekomstige werkomgeving. Zij wandelden tijdens deze 10e van de 10e Tour door het centrum van Utrecht en bezochten daar tien toonaangevende horecaondernemers.

De ondernemers kregen de mogelijkheid om de studenten te laten ontdekken hoe het is om in hun bedrijf te werken. Een mooie kans om deze toekomstige medewerkers enthousiast te maken voor het werken in de Utrechtse binnenstad, waar ze staan te springen om goed personeel. En voor de studenten was het een mooie manier om in de praktijk kennis te maken met de diversiteit aan bedrijven en functies in de horeca.

Samenwerking ROC en KHN

KHN-regiomanager Jeanne Kroon was aanwezig bij deze bijzondere dag: “Vanuit het ROC Horeca & Toerisme College ben ik gevraagd mee te denken over de invulling van de tour. Dat komt voort uit de goede relatie en fijne samenwerking tussen het ROC en KHN. Een initiatief als dit, waarin de Utrechtse horeca zich kan presenteren richting toekomstig talent, juich ik van harte toe! De stad kent een enorme diversiteit aan horeca en mogelijkheden in het werkveld.", vertelt Jeanne enthousiast. "Ik ben uitgenodigd om de tour mee te lopen. In de ochtend begonnen we met een heerlijke cappuccino bij Peter Braakman van Cupp die ons alles vertelde over koffie blend en koffie cuppen. Daarna zijn we doorgelopen naar Karel V. Algemeen Directeur Leo Hollman bracht niet alleen enthousiast zijn passie voor het vak hotelier over, maar nam ons als ambassadeur van de stad mee in de geschiedenis van Utrecht en het hotel.”

Bij elke stop een andere horeca-ervaring

Tijdens de Tour wandelden de studenten naar tien verschillende horecagelegenheden in de Utrechtse binnenstad. Bij elke stop kregen ze wat achtergrondinformatie, werd er geproefd en was er ruimte voor vragen. Zo kregen de studenten een goed beeld van de mogelijkheden als ze straks aan de slag gaan in de branche. De deelnemende bedrijven zijn Cupp, Karel V, Restaurant Blauw, Dapp frietwinkel, Pand 33, The Nox Hotel + Hemel en Aarde, Ruby Rose, Café Carel en Restaurant Maeve. De organisatie van de tour is was handen van het eventbureau Eventory.

Bekijk de aftermovie:

Foto’s: Michiel Ton

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens