Rekeningen die je niet meer kunt betalen, zowel zakelijk als privé. Bezoeken van incassobureaus of deurwaarders. Brieven van schuldeisers. En ondertussen doorgaan met ondernemen alsof er niks aan de hand is. Voor veel ondernemers met financiële problemen is dit misschien herkenbaar. De gemeente roept daarom op om niet langer af te wachten en hulp bij schulden te vragen.

De Financiële Winkel voor Ondernemers
De Financiële Winkel voor Ondernemers helpt jou wanneer je persoonlijk aansprakelijk bent voor schulden van het bedrijf. Dit geldt bijvoorbeeld als je zzp’er, een eenmanszaak of een vof bent. Ook bieden ze hulp bij het stoppen van jouw onderneming om een faillissement te voorkomen.

Welke hulp kun je verwachten?
De specialisten van de Financiële Winkel voor Ondernemers helpen jou bij het oplossen van jouw schulden. Denk daarbij aan een advies, een doorverwijzing of een schuldregeling. Bij een schuldregeling nemen de specialisten contact op met de schuldeisers om uiteindelijk tot een betalingsvoorstel te komen. Als alle schuldeisers hiermee akkoord gaan, kun jij na 3 jaar schuldenvrij zijn.

Kom Jij Eruit?
De komende tijd is er meer aandacht in Delft voor het hebben van schulden. Via social media is de campagne ‘Kom Jij Eruit’ te zien. De campagne is speciaal gericht op ondernemers. “We willen het onderwerp bespreekbaar maken. Want iemand die hulp bij schulden nodig heeft, moet daar wel om durven vragen. En in deze tijd kan het echt iedereen overkomen. Dus kom in actie en voorkom dat het erger wordt”, zegt Karin Schrederhof, wethouder van Armoedebeleid.

Geldfit Zakelijk
Als jij twijfelt of je hulp bij schulden moet aanvragen, kun je ook eerst een test doen op www.geldfit.nl/zakelijk. Bas Vollebregt, wethouder Economie: “We begrijpen heel goed dat het een grote stap is voor een ondernemer om direct om hulp te vragen bij de gemeente. Met de Geldfit-test weet je binnen 2 minuten hoe je er financieel voor staat. En of het verstandig is om hulp bij schulden aan te vragen. De contactgegevens van de Financiële Winkel voor Ondernemers staan er dan meteen bij. Een aanvraag is dus zo gedaan.”

Een afspraak maken
Je kunt online een afspraak maken met de Financiële Winkel voor Ondernemers via www.delft.nl/schuldhulponderne... of via het telefoonnummer 14015. De afspraak is vertrouwelijk en vrijblijvend.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens