Op 1 juli gingen voor een deel van de horeca de nieuwe versoepelingen in, maar Clubs & Nightlife bedrijven moeten nog tot tenminste 1 september de deuren gesloten houden. Dit is niet langer uit te leggen! Daarom werd er vorige week woensdag door een kleine afvaardiging van ondernemers (o.a. Rene Tijhuis van Lucky in Rijssen, Jeroen Broekhoven van club Fox Stadskanaal en Jorn Lukaszczyk van club Basis) en vertegenwoordigers van het ‘Nachtbelang’ op een ludieke manier een manifest en heropening-protocol aangeboden aan de Tweede Kamer. Om deze actie te versterken, zetten alle Clubs & Nightlife bedrijven op 1 juli om 12:00 hun deuren én hun speakers wijd open. Met dit ‘geluid’ wilden de getroffen ondernemers aandacht vragen voor de impact van het coronavirus op hun sector en actie voeren voor een vervroegde heropening per 1 augustus. De actie waaraan circa 250 Clubs & Nightlife bedrijven meededen werd muzikaal ondersteund door DJ Paul Elstak en enthousiast ontvangen door diverse kamerleden. Ook de komende tijd blijft KHN zich inzetten voor Clubs & Nightlife bedrijven.

KHN gaat door met lobby

Om de lobby voort te zetten vinden er deze maand diverse (lobby)activiteiten plaats. Zo sprak KHN-voorzitter Robèr Willemsen vanmiddag met Mustafa Amhaouch (CDA) over de oproep van Clubs & Nightlife bedrijven voor een mogelijke heropening per 1 augustus en over de brede impact van de coronamaatregelen op de horecasector in het algemeen.

Andere (lobby)activiteiten die plaatsvinden voor Clubs & Nightlife bedrijven zijn onder meer:

  • Actieve lobby in Den Haag door burgemeesters: Ook steeds meer burgemeester, waaronder Aboutaleb (Rotterdam) en Halsema (Amsterdam) zien in dat er ‘iets’ moet gebeuren voor de clubs en hun bezoekers.
  • Ambtelijk overleg met verschillende ministeries vanuit KHN.
  • Onderzoeken ventilatie: In Amsterdam loopt er een test met Daniel Bonn in een club en de eerste resultaten zien er gunstig uit.

Petitie voor Clubs & Nightlife bedrijven: Zeg ‘JA’

De petitie om aandacht te vragen voor de sector is inmiddels al 15.000 keer ondertekend. Wil jij deze ondernemers een hart onder de riem steken? Zeg dan JA tegen de heropening van clubs en vul nú de petitie in. Voor meer informatie: www.nachtbelang.nl

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens