Elke horecagelegenheid, sportschool, kantine of culturele instelling in de gemeente Raalte die om het coronatoegangsbewijs van haar bezoekers moet vragen, krijgt circa duizend euro van de gemeente.

Op 25 oktober vond er in Restaurant De Bagatelle in Mariënheem een horeca bijeenkomst plaats met de gemeente Raalte. Tijdens deze bijeenkomst kregen de aanwezige horecaondernemers de kans om de burgemeester te laten weten hoe de vlag erbij hangt. Het bestuur van KHN Salland heeft van deze gelegenheid gebruikt gemaakt om te informeren naar de besteding van de uitkering van het Rijk voor het ondersteunen van de naleving van de controleplicht van het corona testbewijs (CTB) op locaties waar dat verplicht is. In overleg met de gemeente Raalte heeft het bestuur van KHN Salland hier suggesties voor aangedragen, in de vorm van een voorstel. Bekijk hier het Voorstel uitkering naleving controleplicht CTB - KHN.

Toezegging uitkering

Op 4 november heeft de gemeente Raalte door de berichtgeving van rtv Oost laten weten gehoor te geven aan de oproep van het bestuur van KHN Salland en de uitkering toe te kennen aan de bedrijven die de corona toegangsbewijzen (CTB) checken. Het bestuur van KHN Salland is de gemeente Raalte hier dankbaar voor!

Eind vorige week hebben we contact gehad met de gemeente Raalte en deze heeft ons laten weten de procedure te finetunen en uiterlijk volgende week een brief te sturen naar alle bedrijven die in aanmerking komen voor deze uitkering. Vanzelfsprekend gaat het hier om alle horecabedrijven in de gemeente Raalte.

Tot slot willen wij jullie graag laten weten dat dezelfde vraag ook gesteld is aan de gemeente Olst/Wijhe.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens