Vorige week heeft het horecaoverleg plaatsgevonden met Burgemeester Edo Haan, wethouder Sjef Evers en bestuur KHN Maassluis.

Nadat de burgemeester ons had verwelkomd, vertelde voorzitter Kevin van der Toorren samen met de bestuursleden hoe de horeca de afgelopen periode ervaren heeft. Het mag duidelijk zijn dat de coronacrisis impact heeft op het dagelijkse leven en de economie en dat dit voor horecaondernemers onzekere tijden zijn.

Onderwerpen die o.a. besproken zijn:

 • Controle op huidige coronaregels: De gemeente zet de controle op de huidige coronaregels voort zoals de afgelopen periode. Belangrijk blijft dat iedereen zijn verantwoording neemt.
 • Financiële steun: Hierover werden geen toezeggingen gedaan. Wel word er al gesproken over het kwijtschelden vaan de precariorechten over de periode dat de horeca gesloten was. Er word ook toelichting gegeven over de huidige financiële situatie van de gemeente. Gemeente benadrukt dan ook dat het geen kwestie is van onwil, maar onmacht. De denkrichting die de gemeente ons geeft is na te denken over financieringen in plaats van kwijtscheldingen of meer omzet te genereren door organiseren van evenementen. Hiervoor zullen zij alle medewerking verlenen.
 • Toeristen: Dit jaar zullen er meer Nederlandse toeristen zijn en Maassluis wil ze graag welkom heten. Daarom willen wij zo spoedig mogelijk starten met de campagne #hiermoetjezijn in samenwerking met het NBTC ( Nederlandse Buro voor Toerisme en congressen )
 • Evenementen: Gemeente mist vanuit de horeca initiatieven voor wandel, fiets of vaarroutes of evenementen met eten en drinken gericht op de lokale gast, maar ook de toerist. Zowel de gemeente als het bestuur willen ondersteuning geven bij het aanvragen van de vergunningen of te helpen bij andere vragen. Dus Maassluis mocht je een geweldig idee hebben voor een evenement? Mail dit naar communicatie@ervaarmaassluis.nl.

Om ons goed voor te kunnen bereiden op de volgende vergadering met de gemeente hebben wij input nodig vanuit de jullie. Het is ontzettend belangrijk dus maak hier alsjeblieft even tijd voor, zodat het bestuur nog beter onder de aandacht kan brengen waar de behoefte ligt van de horecaondernemers in Maassluis.

 • Behoefte aan juridische ondersteuning:
  Ja/Nee
  Extra uitleg ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….............................................
 • Behoefte aan financiële ondersteuning
  Ja/Nee
  Extra uitleg
  …………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….........................................................................
 • Behoefte aan iets anders, namelijk ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
  ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Mail je antwoord naar de voorzitter Kevin van der Toorren: kevin@kevinsgrandcafe.nl. Het makkelijkste is als je op doorsturen klikt, dan kun je de vragen invullen en dan het e-mailadres van Kevin invult. Maar klik je op beantwoorden, dan zorgen wij ook dat Kevin dit krijgt.

Wij wensen jullie een zonnige zomer toe met veel gasten!

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens