Per 1 oktober 2022 is de terrasuitbreiding teruggedraaid voor alle horecagelegenheden in de binnenstad van Haarlem en daarom is er een informatie- en inspraakmiddag georganiseerd op maandag 13 februari van 16.00-18.00.

In coronatijd is besloten de horecaterrassen tijdelijk uit te breiden. Naar aanleiding van dit besluit heeft op 20 september jl. een gesprek plaatsgevonden met de bestuurders en KHN Haarlem waarin is toegezegd dat we zullen kijken of er op bepaalde plekken alsnog ruimte is voor verruiming van de horecaterrassen. Als reactie daarop hebben wijkraden en enkele bewoners hun zorgen geuit over de veiligheid, toegankelijkheid en leefbaarheid van de binnenstad. Inmiddels hebben diverse interviews met belanghebbenden plaatsgevonden en is een ambtelijke schouw van alle terrassen georganiseerd. Op basis daarvan ligt nu op hoofdlijnen een voorstel klaar voor aanpassing van de Algemene Regels horecaterrassen en de terrasseninrichtingsplannen. De wens is voor 1 april 2023 duidelijkheid te creëren richting de horecaondernemers.

Voordat het voorstel naar het college gaat, willen we graag ons voorstel voorleggen aan belanghebbenden. Daarom hebben we een informatie- en inspraakmiddag georganiseerd.
Wanneer? maandag 13 februari
Hoe laat? 16.00-18.00 uur
Waar? Gemeente Haarlem, Gedempte Oude Gracht 2 waar u zich kunt melden bij de receptie.

Programma
16.00-16.15 uur inloop
16.15-17.15 uur presentatie en ruimte voor vragen
17.15-17.30 uur broodje en soep
17.30-18.00 uur plenaire discussie en afsluiting

Aanmelden
Indien je interesse hebt om deel te nemen, dan kun je je tot uiterlijk 8 februari aanmelden via anoukvanderaar@haarlem.nl. Het is belangrijk dat je je aanmeldt zodat we jouw naam kunnen doorgeven bij de receptie en zodat we weten waar we rekening mee kunnen houden qua catering.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens