Hoe kun je corona bij jou op het bedrijf voorkomen? En welke maatregelen moet je nemen als blijkt dat één of meer medewerkers corona blijkt te hebben? GGD Fryslân heeft een stappenplan voor werkgevers ontwikkeld.

Bijna de helft van de Friezen zegt dat thuiswerken voor hen geen optie is. GGD Fryslân ziet dit terug in de corona besmettingscijfers; de afgelopen tijd waren er opnieuw enkele uitbraken bij bedrijven. Werkgevers en werknemers weten over het algemeen wel welke regels er gehanteerd moeten worden om corona te voorkomen op de werkvloer, maar de 1,5 meter afstand regel blijkt in praktijk toch moeilijk op te volgen. De preventiemaatregelen aan de voorkant zijn soms niet goed geregeld en het blijkt het voor bedrijven lastig adequaat te handelen als er een besmetting plaats heeft gevonden.

Stappenplan

Om bedrijven en ondernemers te ondersteunen en aan te sporen tijdig advies in te winnen, heeft GGD Fryslân speciaal voor werkgevers informatie toegevoegd aan haar website. Informatie voor werkgevers - GGD Fryslân.

Hier staat informatie over het voorkomen van corona op de werkvloer en welke maatregelen je moet nemen bij een besmetting. Met een handig stappenplan krijgt een werkgever vlot inzicht in de situatie en weet welke acties er genomen moeten worden.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens