De inschrijving voor de 22ste editie van de wedstrijd om de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs (NHGP) is van start. Tijdens deze wedstrijd gaan jonge horecatalenten op het gebied van gastheerschap de strijd met elkaar aan. Een prachtige kans om vaardigheden te ontwikkelen en ervaring op te doen. Heb jij zo’n talent tussen de 20 en 26 jaar in dienst? Motiveer hem of haar dan om zich in te schrijven. Dit kan tot 4 april.

De NHGP wordt georganiseerd door de stichting G4, waarin restaurantverenigingen Alliance Gastronomique, JRE-Jeunes Restaurateurs, Les Patrons Cuisiniers en Fine Eastern Restaurants samenwerken met als doel een podium te creëren voor jonge talenten. Ook willen ze kundig, vriendelijk en enthousiast gastheerschap bevorderen en het vak meer onder de aandacht brengen. Als KHN zijn we trotse partner van deze wedstrijd.

Deelnemers doen bij de wedstrijd veel ervaring op, leren vakgenoten kennen en kunnen hun eigen sklills testen. Deelnemers moeten tussen de 20 en 26 jaar oud zijn en minimaal vier dagen per week werkzaam zijn als gastvrouw of gastheer in een restaurant. Dat restaurant moet genoteerd zijn in de gidsen Lekker500, Michelin of Gault&Millau, aangesloten zijn bij de G4, of behoren tot een hotel met de classificering 5 sterren. De volledige wedstrijdvoorwaarden en inschrijfinformatie zijn te vinden op de website van Lekker.

Wedstrijdverloop

De wedstrijd start met een theorieronde op 12 april 2023. De zes beste deelnemers van de theoriedag gaan samen met vier wildcardhouders door naar de praktijkronde op 25 september 2023. Zij worden door de vakjury bezocht bij het bedrijf waar ze werkzaam zijn. De deelnemers vervullen dan tijdens een lunch of diner de rol van gastvrouw of gastheer. De theorie- en praktijkronden worden afgenomen op ROC Mondriaan in Den Haag.

Prijzen

De winnaar wordt op 30 oktober 2023 bekendgemaakt tijdens de lancering van de nieuwe editie van Lekker500, gaat naar huis met de wisseltrofee (een beeld van kunstenaar Lou Thissen) en mag een studiebezoek brengen aan Hennessy’s befaamde Château de Bagnolet in Frankrijk. Daarnaast ontvangt de winnaar een fles zeer exclusieve Hennessy Paradis t.w.v. € 1.250 en een geldprijs van € 2.500.

Foto: The Click Company

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens