Op dinsdag 4 en woensdag 5 februari 2020 strijden studenten van diverse horecaopleidingen om het kampioenschap van Oost Nederland. Hiernaast zijn er workshops voor de leden van KHN.

Koks, gastvrouwen, gastheren, managers in opleiding, docenten en leermeesters strijden om de titel “Horecatalent Oost Nederland’. En laten we de Sligro bokaal niet vergeten voor de best presterende onderwijsinstelling overall!

De Horeca Talentendagen vinden dit jaar wederom plaats op het DRU Industriepark in Ulft, een bijzonder terrein waar heden en verleden bij elkaar komen, waar oude technieken en etiquette gecombineerd worden met innovatie en creativiteit.

WEDSTRIJDEN

Op dinsdag 4 februari strijden de leerlingen van de verschillende ROC’s uit het oosten om de eerste plaats bij de kok niveau 2 en niveau 3 en ook gastheer/gastvrouw strijden bij beide niveau’s om het beste uit zichzelf te halen.

Op woensdag 5 februari wordt er een battle gevoerd om de beste koffiebereidingen voor de titel Barista talent van het jaar en komen de MOH studenten in actie met het opzetten van een eigentijds concept voor een restaurant.

Nieuw op deze tweede dag van de Horeca Talenten Dagen is de Big Green Egg wedstrijd. Leerling gaat samen met leermeester aan de slag op een Green Egg om een smaakvol gerecht neer te zetten, gejureerd door meesterkok Michel Lambermom. De winnaar van deze wedstrijd krijgt een Big Green Egg mini-max overhandigd!

WORKHSOPS

Voor de echte enthousiastelingen worden er twee workshops gegeven door niemand minder dan Katja Gruijters. Terug naar de herkomst van deze Achterhoekse ingrediënten en hun families en ook zelf aan de slag met fermenteren en het maken van mosterd.

Daarnaast zijn er nog vele workshops toegespitst op leerlingen kok en leerlingen gastheer/gastvrouw en natuurlijk MOH studenten. Van het werken met vis en kaviaar tot wijn- en bierproeverijen, alle facetten komen aan bod. Hierbij mag de mobiele telefoon natuurlijk niet ontbreken tijdens de sessies Foodfotografie; Instagram waardige plaatjes worden er geschoten.

Deze workshops zijn niet alleen toegankelijk voor leerlingen maar ook voor medewerkers uit de bedrijfstak horeca en leveranciers. Opgeven kan via: www.horecatalentachterhoek.nl Let op er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

LEREN, DELEN EN VERBINDEN

Het doel van de Horeca Talentendagen is natuurlijk het enthousiasmeren en prikkelen van de nieuwe generatie horeca tijgers. Maar ook de leermeesters en leerbedrijven komen aan bod. Als doelstelling heeft de SHA het motiveren, stimuleren van leerling en leermeester, profilering van de leerling, leermeester en het leerbedrijf en vanzelfsprekend het promoten van regionale producten en diensten. Kortom inspirerende dagen voor iedereen.

Deelnemende opleidingen aan deze 13e editie zijn ROC Aventus, het Graafschap College, Rijn IJssel Collega, Vakschool Wageningen en het ROC van Twente.

Kijk voor meer informatie over de Horeca Talentendagen op de website www.horecatalentachterhoek.nl

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens