Gemeente Amsterdam voert per 1 januari 2022 voor het eerst reclamebelasting in.

Door corona is de heffing van reclamebelasting nu twee jaar uitgesteld, maar omdat het een belasting betreft die voor alle bedrijven in de stad geldt en het veel bedrijven ook economisch voor de wind gaat heeft de gemeenteraad in november 2021 besloten reclamebelasting per 1 januari a.s. in te voeren.

Om ondernemers te informeren over invoering van de reclamebelasting heeft de gemeente een brief verstuurd (zie bijlage). Hierin staat informatie over de heffing uitgelegd. Zie eventueel hier meer info op de website over de reclamebelasting.

Vóór 1 januari reclame weghalen = niet betalen

Het is heel belangrijk om te weten dat je voor 1 januari 2022 nog reclame weg kunt halen, zodat het niet meegerekend wordt in de oppervlakte berekening.
Ook is het helaas niet zo dat als je reclamebelasting betaalt over reclame deze reclame er met goedkeuring van de gemeente hangt. Veel reclame in Amsterdam is in strijd met de geldende regelgeving, is niet op de juiste manier aangemeld of er is geen vergunning voor gevraagd. Hier kan de gemeente je nog steeds op aanspreken en betaal je dus ook belasting over.

Voor meer informatie over het beleid en het doen van een melding of vergunningaanvraag. Zie de info gevelreclame op de website van de gemeente Amsterdam.

Bijlage: Brief Gemeente Amsterdam, Invoering reclamebelasting

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens