Een zware teleurstelling voor de gebroeders Lajqi nu ook de bestuursrechter hun verzoek niet ontvankelijk heeft verklaard. Het restaurant is al bijna een jaar startklaar, maar mag de deuren nog steeds niet open zetten voor publiek.

Via deze bestuursrechter probeerden de Lajqi’s de opening van hun restaurant af te dwingen. Maar omdat ze het griffierecht te laat betaald hadden, werd hun bezoek door de rechtbank niet-ontvankelijk verklaard.

Voorheen zat op die plek pizzeria Piccola. Giovanni Lajqi heeft een goedlopend Italiaans restaurant in Tiel en wilde zijn vleugels uitslaan in Oss. De gemeente echter stak hier een stokje voor, door op basis van de wet Bibob te weigeren om de broers een drank- en horecavergunning te geven. Bibob is voor gemeenten een instrument om een aspirant ondernemer te screenen. Deze screening was een reden om de vergunning even in de ijskast te zetten. Het stak het gemeentebestuur ook nog eens dat Lajqi afgelopen carnaval zijn restaurant voor een paar dagen had geopend zonder vergunning, om naar zijn eigen zeggen proef te draaien.

Giovanni Lajqi verwijt de rechter alleen oog te hebben voor het feit dat hij te laat zijn griffierecht heeft betaald en verwijt tevens de gemeente Oss dat ze hem weigeren een vergunning te geven op basis van fouten in het verleden. Immers niet hij, maar zijn broer gaat het restaurant runnen, terwijl Giovanni zijn restaurant in Tiel blijft bestieren.

De broers laten zich niet uit het veld slaan en blijven met de gemeente in gesprek om tot een blijvende oplossing te komen.

Direct advies nodig?

KHN-leden bellen 0348 48 94 89 van ma t/m vr 8.30 tot 17.00 uur, mailen naar info@khn.nl, of stellen hun vraag via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens