De Zwolse gemeenteraad heeft vorig jaar op 7 maart 2022 besloten dat vanaf 1 april 2023 een JA-sticker wordt ingevoerd.

De gemeente Zwolle heeft KHN Zwolle gevraagd onderstaand bericht met jou te delen.

Hoe werkt de JA-sticker?
Vanaf 1 april 2023 is de standaard situatie dat ongeadresseerd reclamedrukwerk niet meer bezorgd mag worden bij huishoudens, tenzij de bewoner aangeeft dit wél te willen ontvangen. Dit doen zij door een zogenaamde JA-sticker op hun brievenbus te plakken.
Dit is dus een verandering ten opzichte van de huidige situatie, waarbij inwoners standaard wel folders krijgen en moeten aangeven wanneer zij dit níet willen ontvangen. Huis-aan-huisbladen en weekkrantjes zijn uitgezonderd van het verbod.

Waarom een JA-sticker?
De gemeente voert de JA-sticker in om overbodig papierafval tegen te gaan. Bij veel mensen verdwijnen de reclamefolders namelijk ongelezen in de papierbak.

Wat betekent de JA-sticker voor ondernemers?
De landelijke verspreidorganisaties informeren zelf hun bezorgers over de nieuwe regels in Zwolle. Indien je zelf op een andere manier ongeadresseerde reclame-uitingen verspreidt, houdt er dan rekening mee dat je deze alleen nog mag bezorgen bij huishoudens die een JA-sticker op hun brievenbus hebben.

Hoe komen inwoners aan een JA-sticker?
Samen met de landelijke verspreidorganisaties zal gemeente Zwolle inwoners informeren over de wijziging en hen laten weten hoe zij aan een sticker kunnen komen. Zo wordt de sticker vóór 1 april samen met het folderpakket bezorgd bij huishoudens die op dit moment reclamefolders krijgen. Ook bij het stadskantoor en het stadhuis zijn deze stickers straks op te halen. Vanuit de landelijke verspreidorganisaties zijn ook displays met de sticker beschikbaar voor op uw toonbank. Als je hier behoefte aan hebt, wil je dan een mail sturen naar dion.huijbregst@spotta.nl?


Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens