Vanaf 17 mei is de nieuwe subsidieregeling 'Digitaliseringsvoucher Drenthe 2022' geopend. Drentse mkb-ondernemers kunnen deze subsidie aanvragen voor de aanschaf en implementatie van toepassingen voor digitalisering.

Provincie Drenthe heeft het bestuur van KHN regio Drenthe gevraagd om deze digitaliseringssubsidie met jou als KHN lid te delen.

Vanaf 17 mei is de nieuwe subsidieregeling 'Digitaliseringsvoucher Drenthe 2022' geopend. Drentse mkb-ondernemers kunnen deze subsidie aanvragen voor de aanschaf en implementatie van toepassingen voor digitalisering. Met de subsidieregeling wil de provincie Drenthe ondernemers een steuntje in de rug geven om kansen voor digitalisering te benutten en hun bedrijf digitaal weerbaar en toekomstbestendiger te maken.

Digitaliseringsvoucher Drenthe

In Drenthe gevestigde ondernemers, die staan ingeschreven bij de KvK, kunnen een aanvraag indienen voor de 'Digitaliseringsvoucher Drenthe'. Hierbij wordt geen onderscheid gemaakt in branches. Van bedrijven in de health en lifestyle tot de culturele sector, van agrarische bedrijven tot bedrijven in de technische en maakindustrie: bedrijven uit diverse branches kunnen een aanvraag doen. Bij de subsidie wordt een eigen bijdrage van minimaal 50 procent gevraagd. De toegekende subsidie zal nooit meer dan € 3.000,- bedragen en de aanvraag moet minimaal € 1.500,- zijn.

De subsidie kan worden ingezet bij vraagstukken op het gebied van:

  • De transitie naar een meer digitale of datagedreven bedrijfsvoering;
  • Technologische innovatie en marktinnovatie met betrekking tot digitalisering, automatisering en optimalisering van processen;
  • De aanschaf van nieuwe producten, processen en diensten voor digitalisering en/of ter ondersteuning van nieuwe verdienmodellen (d.m.v. digitalisering), digitale dienstverlening en/of digitale verkoopkanalen en de aanpak van digitale veiligheid.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de website van Ik Ben Drents Ondernemer Provinciale subsidie voor versnellen digitalisering van Drentse mkb-ondernemers.

Aanvragen subsidie

Het aanvragen van de subsidie kan vanaf dinsdag 17 mei op de website van het Samenwerkingsverband Noord Nederland via Digitaliseringsvoucher Drenthe 2022.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens