Op 30 en 31 augustus 2023 bezocht KHN Algemeen directeur Dirk Beljaarts horecaondernemers in de provincie Drenthe. Hij nam een kijkje in verschillende horecazaken, samen met Ton Duivenvoorden, KHN regiovoorzitter Drenthe en Inge Venema-Vogelzang, KHN regiomanager Drenthe. Het doel van de dag: het geluid van Drenthe horen, ervaringen delen en relaties opbouwen.

Drenthe is de OER provincie van Nederland. OER staat voor oorspronkelijk, ongedwongen en robuust, en dat is overal terug te vinden. Drenthe is een echte fiets- en wandelprovincie én locatie voor het aankomend EK wielrennen. Daarnaast staat Drenthe in het teken van ‘Het Van Gogh jaar’ en mag de provincie het Koningshuis in 2024 ontvangen in Emmen voor Koningsdag.

Van der Valk Emmen en Landhotel Diever

Op woensdag 30 augustus startte de tour door Drenthe bij het Van der Valk hotel in Emmen. KHN Algemeen directeur Dirk Beljaarts werd warm ontvangen door KHN Regiovoorzitter & hoteldirecteur Ton Duivenvoorden, waar hij een rondleiding kreeg in het gloednieuwe deel met de nieuwe kamers van het hotel. Steun en toeverlaat van Drenthe, KHN-regiomanager Inge Venema-Vogelzang was mede organisator van de tour.

Een heerlijke lunch werd genuttigd bij Landhotel Diever. Dit prachtige hotel is te vinden aan de rand van het Nationaal Park ‘Drents Friese Wold’. In het restaurant gebruiken ze echte Drentse streekproducten en van november tot april kun je genieten van live muziek. Eigenaar Lisa Hulskamp vertelde met veel passie over het hotel en de duurzame investeringen die onlangs zijn gemaakt.

Meet & greet met Dirk Beljaarts

De middag stond in het teken van ‘het ontmoeten van de Drentse KHN leden’. In een ontspannen en informele setting maakten de leden en Dirk kennis met elkaar en mochten de leden al hun vragen stellen. Verschillende thema’s zijn aan bod gekomen, zoals de (krapte op) de arbeidsmarkt, goed werkgeverschap, duurzaamheid, digitalisering, de Horeca CAO en de landelijke lobby, en de uitdagingen waar de horeca tegenaan loopt.

De Keuken van Arragon

Samen met het regiobestuur is de dag culinair afgesloten, met een top-viergangen menu bij De Keuken van Arragon in Fluitenberg. Herco van Arragon en Cynthia Busscher zijn de eigenaren van dit mooie restaurant, waarbij chef-kok Herco uitsluitend met lokale, dagverse producten kookt. De groenten worden in eigen tuin gekweekt en alles maken ze zelf; van het brood tot het ijs. Cynthia heeft, als gepassioneerde gastvrouw en sommelier, een ruime kennis van wijnen én oprechte aandacht voor gasten.

Diner bij De Keuken van Arragon

Autentieq en kennismaking met KHN bestuur Assen

Op donderdag 31 augustus werd de dag gestart met een heerlijk ontbijt bij het van der Valk Hotel in Emmen, waarbij Dirk, Ton en Inge positief terugblikten op de activiteiten van woensdag. De tour zette zich voort richting de Drentse hoofdstad Assen, waar Dirk kennis maakte met de nieuwe beoogd regiovoorzitter Geert te Velde (tevens bestuurslid KHN Assen). Hij is eigenaar van Dinercafe Autientieq en Proeflokaal Autentieq, aan de Markt in Assen. Geert vertelde enthousiast over zijn start met Autentieq op de Markt begin 2020 en hoe hij ondertussen nog 3 panden heeft betrokken bij zijn mooie concept.

Aansluitend is er een kennismaking met een deel van het KHN bestuur Assen: Sandra de Vrede, Jaron Koopen en Frank van Urk. Het KHN bestuur Assen is een gedreven en enthousiast bestuur, dat zich vol overgave inzet voor horecaondernemers in de gemeente Assen. Dirk werd bijgepraat over actuele dossiers van de gemeente, waaronder de horecavisie, het terrassenbeleid, evenementenbeleid en veilig uitgaan. Ook werd er gesproken over de communicatie met gemeente Assen en hoe belangrijk de inzet van de lokale besturen, met ondersteuning van de regiomanager, is voor het collectieve belang. Het prettige en leerzame bezoek werd afgesloten met een wandeling door Assen, waarbij er een bezoek is gebracht aan de bijzondere horecazaken van de bestuurders (Liff, Grand Café Goud en Café de Koppelpaarden).

Biercafé de Koppelpaarden

Afsluiting tour met lunch bij Narline

De Drentse tour werd afgesloten met een fantastische lunch bij Narline in Zuidwolde, gevestigd in een prachtig Rijksmonumentaal pand uit 1768. Narline is, na een heel grondige verbouwing, in december 2019 geopend. Eigenaren Hendrik-Jan Lip en Henriette Waaijenberg hebben er een markant horecabedrijf neergezet met heel eigen signature.

Dirk kijkt terug op een heel geslaagde, energieke en leerzame tour. “De Drentse ambitie spatte ervan af tijdens de bezoeken. Het was mooi om te zien hoe de Drentse horecaondernemers samenwerken, samen delen, elkaar veel gunnen en elkaar helpen. Ook de kracht van de lokale KHN-lobby door de gedreven bestuurders werd goed zichtbaar”, aldus KHN-directeur Dirk Beljaarts.