Dit jaar koos KHN Amstelland voor de meest zuidelijke en bourgondische stad van Nederland voor de jaarlijkse inspiratietour: Maastricht. Op 4 november verzamelden 24 enthousiaste horecaondernemers zich bij golfbaan Weesp, om van daar uit per bus verder te reizen naar Maastricht.

De eerste stop was bij Restaurant en Cafe La Lumiere, in een voormalige energiecentrale. Naast het restaurant is het gelijknamige filmhuis. Het pand is prachtig gerenoveerd, met nog veel oorspronkelijke details. Hierbij is met name veel aandacht besteed aan de akoestiek.

Na de interessante rondleiding met uitleg werd de tocht vervolgd naar het vlakbij gelegen Studenthotel. Dit bijzondere hotel in de voormalige Sphinxfabriek zorgt voor 70% voor studentenhuisvesting, met een all-in kamerprijs, inclusief gebruik making van de gym, fiets, de zit-en werkruimtes in de lobby en andere gemeenschappelijke faciliteiten. Zo leren we dat de oostelijke vleugel van het hotel ook wel de Eiffel wordt genoemd vanwege de stalen contstructies, die doen denken aan de Eiffeltoren. We sluiten de tour af met een heerlijke lunch in de Rooftopbar, op de achtste verdieping van het hotel. Vanaf hier heb je een schitterend uitzicht over de stad.

Tijd om de benen te strekken tijdens een historische stadswandeling met tussenstops. Mireille, onze gids voor de middag en eigenaresse van Coffeelovers en Koffiebranderij Blanchedael, neemt ons mee naar (een selectie van) de leukste plekjes in de binnenstad. Zo begint de tocht langs de Sphinx-galerij, waarbij in 30.000 tegels de geschiedenis van de porceleinfabriek Sphinx wordt uitgelegd. We stoppen even bij het Brikke-gebouw, waar over een jaar o.a. een opleidingsinstituut voor barista’s zal zijn gevestigd, maar ook een koffiebranderij, winkel en coffeecorner.

We lopen via de markt naar de Domanicanenkerk. In deze kerk is misschien wel de mooiste boekhandel ter wereld gevestigd. Achterin de kerk bevindt zich een van de 9 Coffeelovers zaken. We krijgen een heerlijke koffie aangeboden en vervolgen onze weg naar het leukste cafe van Nederland: In de Karkol. Slechts 37m2 en al 10 jaar in de top 10 van de Cafe Top 100. Een echte bruine kroeg waarbij de gastvrijheid voorop staat.

Na een paar heerlijke biertjes en een korte stop aan de koffiebranderij Blanchedael wordt het tijd om onze buschauffeur op te zoeken die ons naar Nederlands oudste en grootste wijndomeinen brengt: De Apostelhoeve. Gelegen in het schitterende heuvellandschap bevindt zich ruim 10 hectare wijngaard die 6 mooie, droge witte wijnen levert. Na een rondleiding met uitleg over het proces van stok tot fles wordt het tijd om te proeven. Helaas zijn de wijnen die we proeven niet meer op voorraad, anders waren er zeker een aantal flessen mee terug gegaan in de bus.

Onze laatste stop is bij Restaurant Villeneuve. Een knus restaurant in de groene wijk Sint Pieter, met een gezellige huiskamersfeer en prima eten.

Na het eten worden we weer veilig afgeleverd bij golfbaan Weesp, waarna iedereen voldaan en geïnspireerd zijn weg vervolgd.

Kijk hier voor een fotoverslag van deze geweldige dag!

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 8.30 tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens