Daarnaast is gevraagd om de ondernemers tegemoet te komen door de precario op nihil te stellen en niet te innen zolang de coronabeperkingen voortduren.

Vorig jaar heeft KHN Amstelland veelvuldig contact gehad met de verschillende gemeenten over het creëren van ruimte om verantwoord te kunnen ondernemen. Dit heeft geleid tot veel mooie initiatieven en extra ruimte voor terrassen. Als de horeca straks weer open mag zullen de exploitatiemogelijkheden voor de meeste bedrijven ook nog verre van ideaal zijn. Daarom zijn extra lokale steunmaatregelen noodzakelijk.

Een van de lokale steunmaatregelen is het verlengen van uitbreiding extra terrasruimte. Wij hebben de gemeenten gevraagd om de termijn van verlenging van de extra terrasruimte te laten duren zolang de horecabranche te maken heeft met de beperkingen vanuit het coronabeleid. Tevens heeft KHN Amstelland de oproep gedaan om coulant om te gaan met de regelgeving omtrent overkappen en verwarmen omdat deze terrasruimte als verlengstuk van de binnenruimte gezien moet worden.

Tenslotte heeft KHN in deze brief gevraagd om de horecaondernemers tegemoet te komen door de precario op nihil te stellen en niet te innen zolang de coronabeperkingen voortduren.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens