De Amsterdamse restaurants De Juwelier, Zoldering, Lars Amsterdam en De Kas hebben voor het eerst een Michelinster gekregen. Flore ontving zelfs direct twee Michelinsterren. Tevens ontvingen zij -net als De Kas en Bolenius- een groene ster voor duurzame inspanningen.

Restaurants Domenica en Oriole kregen voor het eerst de vermelding in de lijst van restaurants met een Bib Gourmand.

Bib Gourmand restaurants worden geprezen vanwege een geweldige prijs-kwaliteitverhouding. Ze serveren een keuzemenu onder 39 euro, met gerechten waarin seizoengebonden producten de hoofdrol spelen.

De Michelin gids Nederland 2022

In het overzicht staan alle vermeldingen van Nederlandse restaurants uit de Michelin Gids van 2022.

Tevens willen we benoemen dat we al langer zien dat er steeds meer restaurants in Amsterdam zijn die geweldige culinaire prestaties leveren. De lijst van Michelin is hiervoor niet toereikend. Nu na corona lijkt dit steeds meer te worden gewaardeerd door een grotere groep gasten. Samen met MKB Amsterdam streven wij als KHN en de vele boeiende restaurants en partners in de voedselketen om Amsterdam te profileren als Food Capital.

We zijn trots op de mooie vermeldingen in de Michelin Gids, maar ook op alle andere kanjers die Amsterdam culinair op de kaart zetten.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens