Vandaag brachten Guido Kreutzer, regiovoorzitter Limburg, Robèr Willemsen, voorzitter KHN en Dirk Beljaarts, directeur KHN een bezoek aan de getroffen gebieden. Guido: “Wij zijn ontzettend geschrokken van de situatie in Limburg. De schade is enorm en je voelt het verdriet van de ondernemers. Ondernemers hebben behoefte aan duidelijkheid. De schade moet snel en volledig worden gecompenseerd.”

Terwijl de horeca nog volop te maken heeft met de gevolgen van het coronavirus, zijn veel horecaondernemers in Limburg getroffen door watersnood en kampen zij met enorm veel schade.

Verdriet is enorm

Guido Kreutzer: “Het bezoek trok mij erg aan. Ondernemers hebben de coronasluiting tot twee keer toe om hun oren gekregen en dan nu deze klap. De verhalen zijn schrijnend en het verdriet is enorm.” Robèr Willemsen vergezelde Guido tijdens het bezoek en sprak zijn steun uit namens het Landelijk Bestuur van KHN. Robèr: “Wij zijn ontzettend geschrokken en begrijpen dat dit voor veel ondernemers een situatie is die ze er niet bij kunnen hebben. KHN doet er alles aan dat ondernemers een zo volledig mogelijke compensatie krijgen van de opgelopen schade.” Ook Dirk Beljaarts, directeur KHN, was vandaag in Limburg. Dirk: “Het is echt verschrikkelijk. Wij leven intens met onze leden mee en zetten, samen met de collega’s van KHN, alles op alles om de ondernemers in Limburg bij te staan.”

Venlo

Restaurant De Werf in Venlo is gedurende de watersnoodramp in Limburg, volledig onder water komen te staan. Eigenaar Koert van de Heuvel weet niet waar te beginnen: “Ik heb door 1,5 jaar Corona geen spek meer op de ribben. Deze zomer had ik juist hard nodig om de crisis enigszins te boven te komen. Als er niet snel meer duidelijkheid komt, vrees ik dat ik mijn zaak definitief zal moeten sluiten."

Ook Jeroen Verstappen, eigenaar van Cafe BLVD in Venlo heeft zijn zaak helemaal onder zien lopen. Toch is Jeroen weer vol vertrouwen nieuwe plannen aan het maken. “Ik heb vandaag nog een afspraak met een keukenleverancier, want ik wil op 1 oktober graag weer open. Het kabinet heeft bevestigd dat Venlo onderdeel is van het rampgebied en dus in aanmerking komt voor schadevergoeding. Hier vertrouw ik dan ook op!”

Roermond e.o.

Vincent Paczek van Brasserie de Boei heeft dagenlang gevochten tegen het water. Vincent: “Steeds dacht men dat we het zouden redden, maar uiteindelijk heeft golfslag toch de ruiten gebroken. Binnen enkele seconden stond het water tot boven mijn knieën. De zaak is nu bijna leeg. Ook privé heb ik wateroverlast gehad. Nu hopen dat de verzekering dekking biedt.”

Pierre Maas van Heere a/d Maas heeft in drie jaar tijd veel te verduren gehad. Een zaak die is afgebrand, sluiting door corona en nu overstroming van de Maas. Pierre: "Ik wil zo snel mogelijk weer open, maar er is nog geen expert te plekke geweest. Het duurt veel te lang. Ook wacht ik nog steeds op TVL Q2 en dat geld kan ik hard gebruiken om mijn zaak weer op te bouwen.”

Valkenburg

Frank Pijls, eigenaar van Grand Hotel & Restaurant Voncken in Valkenburg is nog steeds puin uit het ruimen. Het gebouw is helemaal onder gelopen en waarschijnlijk pas na maanden droog. "Ik heb de corona lockdowns goed kunnen overleven, maar deze ramp te boven komen, wordt lastig."

Patrick en Claudia Mertens van Italiaans restaurant Da Pio in Valkenburg zijn ook ontzettend hard geraakt door de watersnood. Claudia: "Zowel onze twee horecazaken als onze woning stonden volledig onder water. Ook de coronacrisis heeft ons financieel veel pijn gedaan. Wij zijn hard geraakt en zitten er compleet doorheen."

Hoe nu verder? KHN zet in op maximale schadevergoeding

Op dit moment zijn de details van wat er vergoed gaat worden, met name op basis van de ‘Wet tegemoetkoming schade bij rampen’, nog niet bekend. KHN blijft zich, zeker met de schrijnende gevallen van vandaag op het netvlies, maximaal inzetten voor een zo volledig mogelijke compensatie van de schade ten gevolge van de watersnood in Limburg.

We blijven je zo snel en volledig mogelijk informeren.

Fotoalbum

Foto's van het bezoek van Guido Kreutzer, Robèr Willemsen en Dirk Beljaarts aan Venlo, Roermond e.o. en Valkenburg.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens