Op 13 maart vond er een plenair overleg plaats naar aanleiding van de verschillende overvallen op toeristen (atrako’s) die de afgelopen weken hebben plaatsgevonden. Bij de vergadering waren het Korps Politie Curacao (KPC) en diverse stakeholders aanwezig. KHN-voorzitter Tarzeno Cirkens schoof aan namens de Vereniging Bedrijfsleven Curaçao (VBC), waarvan KHN Curaçao lid is.

Andere aanwezig partijen waren Curacao Tourist Board (CTB), Downtown Management Organization (DMO), Sociedat di Komersiantenan Otrobanda (SKO), Pietermaai discrtict en Avila Hotel (Penstraat).

Cameratoezicht en meer politie op straat

Uit de bijeenkomst zijn verschillende actiepunten gekomen. Zo komt er meer politie op straat (POLITUR) en worden er camera’s geïnstalleerd op hotspots. Denk hierbij aan uitgaansgelegenheden waar veel toeristen komen, voornamelijk rondom Mambo Beach en Jan Thiel. Ook is afgesproken dat KPC in samenwerking met CTB een plan van aanpak presenteert om te kijken hoe de plannen gefinancierd kunnen worden vanuit de privésector.

Standpunt KHN Curaçao: verplaatsing van het probleem

Tarzeno Cirkens verwacht dat de focus op bepaalde clustergebieden, zoals Jan Thiel, Mambo Beach, Penstraat, Punda en Otrabanda, ervoor zal zorgen dat de problemen zich verplaatsen naar andere gebieden. Ook geeft hij aan dat dit probleem niet alleen in de horeca aangepakt moet worden, maar veel breder, zodat iedereen op het eiland zich veilig kan voelen.

Het incident van de overval op de toerist bij Mambo Beach is inmiddels opgelost. De overvallers zijn opgepakt.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens