Op vrijdag 16 februari 2024 vond er een vervolgoverleg plaats tussen de voorzitter van KHN Curaçao Marieke van Hamond, vice-voorzitter Mireya Hooi van de VBC en bestuursleden van KHN Curaçao Ray Maarten en Harmen Kohler, samen met afgevaardigden van de MCB bank, de heer Sigmar Mensing en de heer Medgar Isebia.

Tijdens het overleg stond het onderwerp commissie percentage van MasterCard Visa Card op de agenda. Deze commissie werd stilzwijgend doorgevoerd zonder de ondernemers hiervan op de hoogte te stellen bij de aanschaf van nieuwe kaarten en de algemene voorwaarden. Naast deze commissie betalen (horeca)ondernemers kosten zoals de huur van het pinapparaat, belasting en administratiekosten, wat resulteert in nog een kostenverhoging na de pandemie, aldus Mireya Hooi van de VBC.

Marieke van Hamond benadrukt dat het belangrijk is dat er een gezamenlijke inspanning wordt geleverd om dit probleem aan te pakken. Dit geldt niet alleen voor de MCB bank, maar ook andere banken. De hoop is dat alle betrokken partijen bereid zijn om constructief mee te denken en samen te werken aan een oplossing in de kostenverlaging. Het doel is om concrete afspraken te maken tijdens de vervolgvergadering op 15 maart 2024.


Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens