Op dinsdag 4 augustus vond een bestuursvergadering plaats van KHN Edam-Volendam bij Restaurant Le Pompadour.

Tijdens de vergadering was een ruime vertegenwoordiging van de gemeente Edam-Volendam aanwezig om de ontwikkelingen in de diverse dossiers te bespreken.

Horecavisie
Brief gemeente (mail aan Jan) de horecavisie zal aangepast worden met de input van KHN en raadsleden, de gemeente hoopt nog dit jaar met een aangepast stuk te komen.

Voortgang gemeente

  • LEF: Door corona konden jongeren niet samengekomen, er worden weer een aantal activiteiten opgepakt. Gemeente levert een tekst aan die wij kunnen communiceren met de leden.
  • CBW gesprek: eind september komt er een afspraak met gemeente, CBW en KHN
  • Naleving alcohol: er zijn recent mystery-visits gedaan en de resultaten daarvan zijn niet goed. Betreffende ondernemers zullen en brief ontvangen en indien van toepassing zal er een waarschuwing worden uitgedeeld. Ook zijn er gesprekken met diverse ondernemers gevoerd om de effecten van de excessen te bespreken.

In 2020 geen kermis in Edam-Volendam
Voor alle duidelijkheid is het van belang dat iedereen er zich van bewust is dat er in 2020 GEEN kermis is en geen bijzondere activiteiten zijn. Het is belangrijk dat iedereen dit zo ook uitdraagt, dit om spontane ‘feestjes’ te voorkomen en het bewustzijn bij e inwoners van Edam-Volendam duidelijk is dat de kermis niet voor niets is afgelast. Het is jammer, maar gezien de omstandigheden de enige juiste keuze.

Oproep horecabijeenkomst bij gemeente Edam-Volendam vrijdag 7 augustus 09.30 uur
Vrijdag 7 augustus om 09.30 uur is er in de raadzaal aan de Scheepmakersdijk 16 in Edam een speciaal ingelaste horecavergadering in het bijzijn van burgemeester Sievers om de aandacht voor de diverse beperkingen i.h.k.v. corona nog eens door te nemen. Ook zullen hier de diverse (horeca)activiteiten welke ontplooid worden aan de orde komen. Het verzoek van de gemeente is dat elk horecabedrijf vertegenwoordigd is door ofwel eigenaren of wel bedrijfsleider(s).

De volgende bespreking van het bestuur van KHN Edam-Volendam is op dinsdag 1 september 10.00 uur bij Le Pompadour / Hotel Old Dutch. Daar zal de gemeente ook weer bij aanwezig zijn.

Heb je onze Facebookpagina al geliked? Bekijk hier de gegevens en samenstelling van KHN Edam-Volendam. Wil je reageren? Dat kan via edamvolendam@khn.nl.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens