KHN en Dutch Cuisine bieden in elk seizoen van 2019 de Nederlandse horeca een impact menu aan. Deze impact menu’s vormen de campagne ‘Samen hebben we impact’. De menu’s zijn zo samengesteld dat ze klimaatvriendelijk zijn en met minder impact op het milieu kunnen worden geserveerd. Met deze menu’s willen Dutch Cuisine en KHN horeca-ondernemers en hun koks inspireren, zodat we gezamenlijk werken aan een duurzamere horeca.

Tijdens de vakbeurs Horecava 2019 werd het eerste Winter Impact menu aangeboden aan de Amsterdamse horeca. Vandaag lanceren wij het tweede impact menu: het lentemenu! Dit menu is klimaatvriendelijk en erop gericht om meer groente te serveren. Daarom is vlees bij het voorgerecht weggelaten en krijgt bloemkool een hoofdrol. Als bijgerecht wordt duurzame gekweekte forel uit Nederland geserveerd. De coulis in het dessert is gemaakt van peer, fruit uit het seizoen. Zodra er in de zomer Hollandse aardbeien uit de volle grond kunnen worden ingekocht, dan kan de peer vervangen worden door de vollegrondsaardbei om dezelfde impact te realiseren.

Zet jij het Dutch Cuisine Lente Impactmenu op de kaart?

Het Lente Impact menu is bedoeld ter inspiratie. Jij kunt er als chef delen uit gebruiken of het menu voor je eigen restaurant aanpassen. Zodat het past bij jouw gasten. Door dit menu op de kaart te zetten, zorgen we samen voor een leefbare wereld. Doe je mee? Download het menu met de toelichting.

Ben je benieuwd naar nieuwe bereidingstechnieken van groenten?

Het lente impact menu is door Dutch Cuisine en Gastronomixs samengesteld. Daarbij zijn ze geïnspireerd door verschillende bereidingstechnieken van groenten van Dutch Cuisine chefs. Benieuwd naar deze nieuwe bereidingstechnieken? Bekijk deze video's dan op www.youtube.com/gastronomixs.

Samenwerken aan duurzame menu’s in de horeca

KHN en Dutch Cuisine werken samen om actief aandacht te geven aan de ‘verduurzaming’ of ‘vergroening’ van de menukaart in de Nederlandse horeca. De vijf principes van Dutch Cuisine staan daarbij centraal: meer plantaardig/minder dierlijk, groenten van het seizoen, van lokaal, vers en zonder kunstmatige toevoegingen. Daarnaast speelt het terugdringen van voedselverspilling een belangrijke rol. Om horecaondernemers en hun koks te informeren en inspireren, organiseren KHN en Dutch Cuisine onder andere inspiratiesessies.

Foto: Voorgerecht: ravioli van gerookte biet (fotografie: Gastronomixs).

Gerelateerde standpunten

Lees meer

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 8.30 tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens