Verruiming sluitingstijden terrassen tot 01:00 uur en kwijtschelding precario 2020.

Verruiming sluitingstijden terrassen tot 01:00 uur

Volgens de APV moeten alle terrassen in de gemeente Etten-Leur om 00:00 uur sluiten. Naar aanleiding van signalen van leden dat ruimere tijden in het verleden werden gedoogd, het mooie weer en de bijzondere omstandigheden in deze corona-tijd hebben wij om coulance gevraagd bij de gemeente. Na intensief contact met onder andere ambtenaar Jamie Roks en de afdeling Veiligheid ontvingen wij vandaag de volgende bevestiging van de gemeente:

“De gemeente Etten-Leur heeft besloten dat we tijdelijk gedogen dat de terrassen (per direct) open mogen tot 01:00. Dit geldt voor de gehele week. Na de coronaperiode evalueren we of dit wenselijk is. Het is wel belangrijk dat er aandacht is voor de omgeving. Dit houdt in dat er beheerst geluid is en dat er buiten geen muziek is te horen.” Dus zonder klachten uit de omgeving en goede omgang vanuit ondernemers met deze verruiming, zouden we dit op termijn permanent in de regelgeving vast kunnen laten leggen.

Kwijtschelding precario 2020

De afgelopen maanden hebben we meerdere keren bij de gemeente aangegeven hoe zij jullie als ondernemers kunnen helpen. Dit hebben we gedaan via brandbrieven, gesprekken met wethouder Vrolijk en diverse ambtenaren. Dit heeft uiteindelijk geleid tot een Collegevoorstel, waarin zelfs niet alleen voor de sluitingsperiode maar voor het gehele seizoen kwijtschelding van precariokosten werd voorgesteld. In de raadsvergadering van afgelopen dinsdag is akkoord gegeven op het collegevoorstel om de precario voor geheel 2020 kwijt te schelden. Met dank aan wethouder Vrolijk voor zijn inzet en positieve houding hierin!

Bovendien heeft de Raad de opdracht gegeven aan het College om onderzoek te doen naar wat de opties zijn voor permanente uitbreiding terrassen.

Lees in BNDeStem meer over de besluitvorming

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens