Koninklijke Horeca Nederland (KHN) feliciteert Martien en Gerrie van Vlerke van café De Stal in Aarle-Rixtel met het 50 jaar bestaan van hun zaak. Op 1 februari 1970 opende het echtpaar discotheek De Stal, later werd dat een café. “Wat we hier allemaal hebben meegemaakt, daar zouden ze een spannende film van kunnen maken.”

Jan Witmer, regiovoorzitter KHN Brabant, feliciteerde de horecaondernemers met dit bijzondere jubileum.

9 miljoen biertjes
De brouwer heeft een schatting gemaakt van het aantal biertjes dat Gerrie getapt heeft. “Dat zijn er zo’n 9 miljoen. Moet je nagaan hoe vaak die glazen door mijn handen zijn gegaan,” vertelt Gerrie.

Spannender dan Flodder
Van de afgelopen 50 jaar in De Stal kunnen ze een boek schrijven, of beter nog, een spannende film maken. Gerrie: “Ik weet zeker dat die film spannender zou zijn dan Flodder. Martien heeft als voormalig Nederlands bokskampioen menig relschopper weer buiten gezet, of beter nog, niet eens binnen laten komen.” Zo hebben ze een groep van dertig relschoppers met boksbeugels en al geweigerd. Je moet maar durven.

Harde werkers
Voor Gerrie en Martien waren harde werkers wel altijd welkom. Als ze vroegen of ze in hun overall naar binnen mochten komen, dan antwoordde Gerrie: “als je de portemonnee maar bij je hebt, die overall interesseert me niet.’

Mooi leven
Gerrie en Martien zijn altijd dicht bij zichzelf gebleven, hebben zich niet gek laten maken, door niets en niemand. Wel werd het even spannend toen Martien ziek werd. Maar ze hebben een mooi leven gehad, vertelt Martien. “We zouden het zo weer over doen!”

Twee dagen feest
Aankomend weekend is het twee dagen feest. Er komt een grote tent te staan op de Kouwenberg waar ze honderden gasten verwachten. Voor alle genodigden is er bij vertrek ook een speciale uitgave van een blik bier dat je mee mag nemen, met daarop de foto van Gerrie en Martien.

Over Koninklijke Horeca Nederland
Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is de grootste horeca brancheorganisatie in ons land. Met 243 afdelingen door heel Nederland vertegenwoordigen wij bijna 20.000 horecaondernemers met ruim 255.000 horecamedewerkers. Wij staan voor een professionele en toekomstbestendige horecabranche. Onze leden ondersteunen wij door lobby, advies en financiële ledenvoordelen. Zo maakt KHN zich sterk voor de horeca.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens