Grand Hotel De Draak is op 11 januari tijdens de HORECAVA verkozen tot het op twee na beste leerbedrijf van Nederland. Een puike prestatie maar het oudste hotel van het land behaalde een dubbelslag. Souschef Christiaan Veldman werd verkozen tot beste SVH Leermeester van het land. Bergen op Zoom heeft dus een topbedrijf binnen haar grenzen!

Grand Hotel De Draak, ook nog eens het oudste hotel van Nederland, is niet zomaar een leerbedrijf. Er is een jong team waarbinnen goed samenwerken van belang is. Uit het juryrapport: “Het bedrijf vormt een springplank voor talent. Natuurlijk staat het vak centraal maar ook de sociaal-emotionele ontwikkeling van de lerende wordt niet vergeten. Het maakt dat De Draak een warme plek is: een ideale leeromgeving. De relatie met de scholen is uitzonderlijk goed en is een voorbeeld voor vele.”

Christiaan Veldman, Zeeuw van geboorte, heeft de prestigieuze titel van SVH Leermeester van het Jaar voor de horeca binnengesleept. Christiaan 27 jaar was tot een paar jaar geleden zelf nog student: “De horeca is zo een mooi vak. Ik kan er al mijn creativiteit in kwijt. Maar het is ook hard werken. Dat is niet erg, maar je moet altijd oog blijven houden voor de mensen met wie je werkt”. De leerlingen die door hem worden begeleid zien hem dan ook meer als coach met wie je ook iets persoonlijks kunt delen dan als de souschef die op een voetstuk staat. “Daarnaast deel ik al mijn kennis met mijn leerlingen. Ik wil niets exclusief behouden voor De Draak. Ik leid namelijk niet alleen op voor ons mooie bedrijf, maar voor heel de branche. Daar hebben we allemaal baat bij.”

Rémy Dekker, regiomanager van KHN, overhandigde Christiaan en maître Imad El Khalfioui een mooie fles bubbels om van te genieten met het hele team. Op de vraag wat de uitverkiezing met hem deed zei hij het volgende: “Ik was blij met het feit dat De Draak bij de laatste drie was geëindigd. Ik wist niet dat er individuele prijzen werden gegeven. Het gegeven en de waardering van de jury maakt me supertrots. Tja, en nu is het weer gewoon een vrijdag, stropen we de mouwen op en gaan we weer aan het werk.” Veldman is een nuchtere Zeeuw die weer overgaat tot de orde van de dag: lekker koken voor zijn gasten.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens