Koninklijke Horeca Nederland (KHN) feliciteert de Hotel Management School Maastricht (HMSM) met haar ruim 40-jarig lidmaatschap van KHN. KHN-directeur Dirk Beljaarts en John Paulus, voorzitter van KHN Maastricht & Heuvelland, vierden dit bijzondere jubileum samen met directeur Bas Vogelsangs en het voltallige MT.

Gastvrijheid in het DNA

Op de hotelschool en de internationale campus draait alles om gastvrijheid. De opleiding Hotelmanagement is een economische bachelor met een focus op management. HMSM leidt jonge mensen op tot gekwalificeerde en gepassioneerde professionals. In het eigen Teaching Hotel kan iedereen ervaren hoe die gastvrijheid voelt tijdens een overnachting, lunch, diner of vergadering. En hospitality consultants helpen organisaties met het duurzaam verbeteren van hun gastvrijheid.

Directeur Bas Vogelsangs: “Als Hotel Management School Maastricht is het onze missie om de hospitality branche te voorzien van hooggekwalificeerde en toegewijde professionals die de branche kunnen ontwikkelen en vernieuwen. Met deze missie willen wij een academische topspeler zijn op het gebied van internationale gastvrijheid.”

General Manager Eelco Holwerda: “De kennis van KHN is van waarde geweest bij de transitie van Chateau Bethlehem naar het Teaching Hotel. Het gevelbordje heeft nog altijd een prominente plek.” Ook Mieke Pelzer, senior docent Entrepreneurship aan de Hotel Management School Maastricht heeft goede ervaringen met KHN: “Gastcolleges door bevlogen adviseurs en interessante consultancy projecten voor horecagelegenheden zijn uitgevoerd door onze studenten in opdracht van KHN.”

HMSM wordt erkend om haar unieke perspectief op hoe veranderingen in de branche kunnen worden omgezet in zakelijk voordeel. De instelling ziet het als een uitdaging om bij te dragen aan de toekomst van de hospitality branche, door de energie en talenten van haar medewerkers en studenten te bundelen en academische inzichten om te zetten in de dagelijkse praktijk.

KHN-directeur Dirk Beljaarts: “We zijn trots dat de Hotel Management School Maastricht al 40 jaar lid is van KHN. De school vervult een belangrijke positie binnen het internationale horeca-onderwijs en draagt daarmee bij aan de toekomst van de hospitality branche.”

Over de hotelschool

De Hotel Management School Maastricht (HMSM) is onderdeel van Zuyd Hogeschool. Met een startkapitaal van 500 gulden en ongeveer 100 mannelijke studenten, opende de hotelschool in Maastricht in 1950 haar deuren. De tijden zijn veranderd en inmiddels telt de school ongeveer 1.350 studenten, zowel mannen als vrouwen, uit binnen- en buitenland. HMSM behoort tot de top van de hotelmanagement opleidingen in Europa en is nationaal (NVAO) en internationaal (THE-ICE) geaccrediteerd. Sinds 2013 dragen wij het bijzonder kenmerk ‘Kleinschalig en intensief onderwijs’ (NVAO).

Over Koninklijke Horeca Nederland

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) behartigt al meer dan 135 jaar de belangen van horecaondernemers in Nederland. Wij vinden dat Nederland de beste gastvrijheid verdient; een brede, sterke en professionele horeca die kwaliteit en innovatie vooropstelt. Namens 18.000 horecaondernemers en meer dan 390.000 horecamedewerkers knokken wij voor een gunstig ondernemersklimaat en toekomstbestendige horecabranche. Onze leden ondersteunen wij door lobby, advies en financiële ledenvoordelen. Zo geeft KHN de horeca power.