KHN feliciteert Sjoerd-Jan Feenstra van McDonald’s Zwolle-Noord met het 25-jarig lidmaatschap van KHN. Het fastfoodrestaurant werd ruim 25 jaar geleden geopend door de vader van Sjoerd-Jan.

Theo Runhaar (voorzitter KHN Zwolle) en Joëlle Roesink (regiomanager KHN Overijssel) feliciteerden de eigenaar met dit bijzondere jubileum.

Fascinatie voor McDonalds
McDonald’s Zwolle-Noord is één van de 5 McDonald’s restaurants waar Sjoerd-Jan eigenaar van is. De vader van Sjoerd-Jan opende in 1994 Zwolle-Noord; één van de eerste zaken met een McDrive in Nederland. Sjoerd-Jan: “Mijn vader had geen enkele horecaervaring, maar hij fascineerde zich voor het concept doordat wij vroeger twee keer per jaar vanuit Apeldoorn naar Arnhem gingen om kleren te kopen en ik niet mee wilde, mits we naar een McDonald’s restaurant gingen.”

Tweede generatie
Sjoerd-Jan rondde de Hoge Hotelschool af en wilde daarna bij zijn vader aan de slag die inmiddels eigenaar was van vier McDonald’s restaurants. Sjoerd-Jan: “Net als elke andere medewerker moest ik onderaan beginnen. Van 2007 tot 2010 hebben we samen de restaurants aangestuurd tot mijn vader in 2010 met pensioen ging. Het was echter niet vanzelfsprekend dat ik de restaurants mocht overnemen van mijn vader. Ook ik als ‘tweede generatie’ moest een assessment doen bij McDonald’s.”

'Die jongen uit Zwolle'
In 2010 opende hij een vijfde restaurant in Kampen. Volgens Sjoerd-Jan komt 80 procent van de inbreng voor de organisatie van de franchisenemers. “De ene McDonalds is de andere niet. In 2016 hebben we in een korte tijd de capaciteit van Zwolle-Noord fors vergroot met 100 extra zitplaatsen naar een totaal aantal zitplaatsen van ruim 450 inclusief terras. We hebben toen tegelijk de keuken aangepast en McCafé en Table Service geïntroduceerd. De directie uit Amerika kwam toen zelf even kijken wat ‘die jongen uit Zwolle' samen met McDonald’s Nederland had bereikt als gevolg van de capaciteit-uitbreiding”, aldus Sjoerd-Jan.

Trots op medewerkers
Sjoerd-Jan is bijzonder trots op de mensen die bij zijn restaurants werken. “Van onze 600 medewerkers hebben 280 een fulltime dienstverband en zijn 62 doorstromers die nu een managementfunctie bekleden, die net als ik onderaan begonnen zijn. Zij maken je bedrijf.”

In het verleden was Sjoerd-Jan bestuurslid van KHN Zwolle & regio, zat hij in het landelijk marketingbestuur van McDonald’s en was hij bestuurslid van Jong Management, het ZwolleFonds en het Ronald McDonald Huis Zwolle. Rekening houdend met zijn gezin probeert Sjoerd-Jan het tegenwoordig wat rustiger aan te doen, maar hij vindt het te allen tijde belangrijk wat terug te doen voor Zwolle, waar 400 van zijn medewerkers vandaan komen.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens