Toeristische ondernemers in Overijssel hebben intensief gebruik gemaakt van de innovatieregeling ‘Topprogramma Overijsselse Toeristische Ondernemers’. Maar liefst 125 bedrijven hebben innovaties opgestart. Op 3 december kwamen deze ondernemers op het congres Gastvrij Overijssel bij elkaar om ervaringen uit te wisselen en zich te laten informeren over de ontwikkelingen in het toerisme. Een van de sprekers op het congres was KHN-directeur Dirk Beljaarts. Hij sprak over het belang van een sterke toeristische sector voor Nederland.

Dirk Beljaarts: “Gastvrij Overijssel is een geslaagd voorbeeld hoe samenwerking tussen publieke en private partijen het toerisme mooier maken. In Nederland is de sector met een toegevoegde waarde van 87,5 miljard euro en bijna 800.000 banen een van de steunpilaren van de economie.”

Minister van Horeca & Toerisme

“KHN pleit er daarom voor dat er ook op landelijk niveau meer aandacht komt voor deze sector. Een minister van Horeca & Toerisme zou onder andere werk moeten maken van een goede spreiding, betere wetgeving rondom Airbnb en een stop op de toenemende lastendruk voor horecaondernemers.”

Lees ook: Onderzoek KHN: Horeca belangrijkste motor toerisme

Gastvrij Overijssel

Gastvrij Overijssel, de netwerkorganisatie voor de Overijsselse vrijetijdseconomie, is uitvoerder van het Overijsselse provinciale programma.

Innovatie awards

Tijdens het congres ontvingen Expedition Outdoor, Taman Indonesia en ’t Akkertien de innovatie award uit handen van gedeputeerde Roy de Witte. De innovaties bestonden uit respectievelijk 3d simulaties van een klimpark voor mindervaliden, het gebruik van QR-codes voor een interactieve belevingskaart en de automatisering van een online boekingsprogramma. De Witte: “Ik feliciteer deze drie toppers met de innovaties die ze in gang hebben gezet. Juist de variatie laat zien dat de TOTO-regeling flexibel is. Dit is belangrijk omdat ieder bedrijf uniek is en moet kunnen inspelen op z’n eigen uitdagingen. Uiteraard geldt deze pluim voor alle 125 deelnemers die allemaal een topprestatie hebben geleverd!”

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens