KHN en mede-vertegenwoordigers van de recreatiesector ondertekenen convenant en nemen plaats in Adviesorgaan Verblijfsrecreatiebelastingen Wijdemeren.

De exploitanten en watersportverenigingen binnen de recreatiesector en hun vertegenwoordigers, waaronder KHN, HISWA-RECRON, Vereniging Verenigde Bedrijven Boomhoek, Ondernemend Wijdemeren en Watersportverbond, hebben op woensdag 28 februari 2024 hun handtekening gezet onder het Convenant Verblijfsrecreatie Wijdemeren.

In 2021 was de Gemeente Wijdemeren voornemens om de verblijfsrecreatie belasting met 140% te verhogen voor het jaar 2022. De substantiële verhoging van de belasting was aanleiding voor belanghebbende partijen en vertegenwoordigers om hierover bezwaar te maken bij de gemeenteraad.

De verblijfsrecreatiebelastingen zijn door ingrijpen van de gemeenteraad van de gemeente Wijdemeren uiteindelijk niet verhoogd en het convenanttraject is daarop gevolgd. Het ondertekende convenant is het eindresultaat van de besprekingen.

Centraal doel van het Convenant is om gezamenlijk te streven naar een kwalitatief hoogwaardig en toekomstbestendig Wijdemeers plassengebied, te bereiken door de inzet van voldoende middelen voor duurzame instandhouding, kwalitatieve verbetering, vernieuwing en toezicht.

Namens KHN Hilversum e.o. heeft Rosemarijn de Vink, van Rosa’s Cantina, het convenant ondertekent. Zij zal eveneens namens KHN plaatsnemen in het te vormen adviesorgaan.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens