Vanmiddag vond er een gesprek plaats tussen demissionair minister van Justitie & Veiligheid, Ferd Grapperhaus en KHN-Voorzitter Robèr Willemsen en KHN-directeur Dirk Beljaarts over de coronacijfers. Het is uitermate vervelend dat er nu een aantal meldingen zijn over besmettingen in het nachtleven, maar KHN heeft aangegeven dat het hierbij om incidenten gaat. Ondernemers en hun medewerkers doen hun uiterste best om iedereen een veilige uitgaanservaring te bieden. In het gesprek was consensus over het feit dat het overgrote deel van de ondernemers het heel goed doet en de goeden niet onder de kwaden mogen leiden. En dat waakzaamheid nodig blijft van zowel ondernemers als gasten.

Problemen met testcapaciteit lijken voorbij

Waar sommige clubs & nightlife bedrijven vorige week nog aanliepen tegen problemen met de testcapaciteit omdat het systeem niet werkte, was dit afgelopen weekend op veel plaatsen veel beter geregeld. Ondernemers geven wel aan dat testen voor toegang bij de pieken op vrijdagmiddag een uitdaging blijft. Clubs & nightlife bedrijven hebben dit weekend nauwelijks mensen moeten weigeren. De corona-check app werkte goed, al is het voor gasten (met name internationale bezoekers) soms nog wel onduidelijk hoe de corona-check app werkt en denken ze dat alles weer kan. Echter zijn er natuurlijk duidelijke voorwaarden gekoppeld aan de opening.

Belang van naleving maatregelen

Wat KHN betreft is alles er op gericht dat wij ons met z’n allen houden aan de basismaatregelen en dat bij het werken met coronatoegangsbewijzen de regels worden nageleefd. In het gesprek met minister Grapperhaus hebben we ook aangegeven dat we de naleving serieus nemen en dat we hier blijvend aandacht besteden aan het belang van het naleven van de regels.

Ook hebben we in het gesprek aangegeven dat zelfs wanneer alle maatregelen worden nageleefd, besmettingen nooit 100% zijn uit te sluiten. Niet bij een club of discotheek, maar ook zeker niet bij evenementen of andere plekken waar mensen samen komen, zoals op het werk of bij mensen thuis. Geen enkel systeem, zo ook de coronacheck-app is waterdicht.

Betere voorlichting & campagne voor basisregels belangrijk

KHN heeft ook aandacht gevraagd voor het feit dat een negatieve test niet ouder mag zijn dan 40 uren, maar dat er in die 40 uren ook veel contacten anders dan in de horeca kunnen plaatsvinden. Daarom heeft KHN bij minister Grapperhaus aangegeven dat het niet alleen belangrijk is dat de horeca stuurt op naleving van de coronamaatregelen, maar dat er aandacht moet komen om als samenleving onze verantwoordelijkheid te pakken, in alle branches en zowel zakelijk als privé. KHN pleit dan ook voor een betere voorlichting en campagne om iedereen op te roepen juist buiten de horeca in die 40 uren toch ook de 1,5 meter toe te passen daar waar geen coronatoegangsbewijs nodig is. Consumenten en ondernemers in alle branches moeten geen misbruik maken van een situatie en samen zorgen dat de besmettingen zo laag mogelijk blijven.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens