Om de negatieve effecten van de WAB kenbaar te maken, drong KHN aan op een 1-op-1 gesprek met minister Koolmees

KHN-voorzitter Rober Willemsen en algemeen directeur Dirk Beljaarts deelden gisteren in hun gesprek met minister Koolmees duidelijk de pijnpunten van horecaondernemers. Bovenaan de lijst met gespreksonderwerpen stonden de administratieve onwerkbaarheid van de WAB en de lastenverhoging (door de hoge premie voor alle flexcontracten). Het water staat veel horecaondernemers aan de lippen en menig horecaondernemer is ook boos omdat er in de landelijke wetgeving zo weinig rekening wordt gehouden met de horeca. Dit maakt ondernemen in de horecabranche onwerkbaar.

Minister Koolmees toonde begrip voor de specifieke situatie van onze branche en wil samen met KHN kijken naar de mogelijkheden om recht te doen aan de specifieke situatie van de horecabranche. De minister gaf eerlijk aan dat het niet mogelijk is om voor elke sector een specifiek beleid te voeren, maar is bereid te kijken naar technische- en politiek haalbare oplossingen. Op korte termijn zal KHN een position paper delen met de minister, waarin alle knelpunten worden benoemd, inclusief ons voorstel voor verbetering van de wet.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens