We maken ons allemaal zorgen over de hard stijgende prijzen. Niet alleen de kosten van energie, maar ook de huurprijzen en de inkooprijzen die we aan onze leveranciers moeten betalen. Ook de bierbrouwers gooien hun prijzen fors omhoog. We houden je graag op de hoogte over onze inspanningen op dit gebied.

De relatie met hun bierbrouwer is voor veel horecaondernemers net weer een andere dan die van de gemiddelde leverancier. Je verandert nu eenmaal niet zo makkelijk van biermerk. Bovendien is er in een flink aantal gevallen een langer lopend contract met de brouwer gekoppeld aan bijvoorbeeld een huurovereenkomst, een borgstelling en/of een lening of kelderbierinstallatie. Kortom, overstappen kan vaak niet of moeilijk. Een bekend probleem waar we ons in het verleden hard voor hebben gemaakt, maar waar politiek en de Autoriteit Consument & Markt geen aanleiding zagen om in te grijpen.

Het hangt heel erg af van jouw individuele afspraken met jouw brouwer of je het gesprek aan kunt gaan met je brouwer en kunt onderhandelen over een aangekondigde bierprijsverhoging. En of je in het uiterste geval kunt overstappen. Het is dus belangrijk dat je goed in beeld hebt van jouw positie ten opzichte van je brouwer. We geven je praktische tips en tools mee op onze pagina over biercontracten.

Ook brouwers hebben belang bij aanpakken personeelstekort
Als KHN hebben we onze zorgen over de aangekondigde prijsverhogingen nadrukkelijk aangekaart bij de koepelorganisatie van de Nederlandse brouwers, NL Brouwers. Zij kunnen daar zelf niets over zeggen, omdat zij niet over het prijsbeleid van hun leden gaan. Maar we kunnen wel met elkaar in gesprek over onderwerpen waarop we wél kunnen samenwerken en elkaar kunnen versterken. Bijvoorbeeld de personeelstekorten waar nog steeds veel ondernemers tegenaan lopen. Ook brouwers hebben er immers belang bij dat horecaondernemers niet belemmerd worden door personeelskrapte.

Een eerste gesprek heeft daarover plaats gevonden. We houden jullie op de hoogte.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens