Op 8 februari 2018 gingen KHN-voorzitter Robèr Willemsen en directeur Rob Bongenaar op bezoek bij Mona Keijzer, Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat.

Tijdens de kennismaking ging het gesprek vooral over de problematiek die horecaondernemers ondervinden door de te grote macht van online zoek-, boek, en bezorgsites. Daarnaast ging het gesprek over de deeleconomie waarbij particulieren via platforms als Airbnb en Sharednd hun diensten aanbieden. KHN pleit er onder andere voor dat platforms als Airbnb en Sharednd de gegevens van particuliere aanbieders moeten delen met toezichthouders.

Mona Keijzer: 'Ik heb oog voor de consequenties voor de horeca'

Staatssecretaris Mona Keijzer: “Ik heb oog voor de consequenties die de digitale economie voor de horeca in Nederland heeft. Ik werk met mijn collega’s in het kabinet aan een digitaliseringsstrategie, waarin we deze punten ook meenemen. Ook richting Europa, waar veel over deze vraagstukken wordt gesproken en beslist."

Juiste stappen

KHN-voorzitter Robèr Willemsen: “Het was een goed gesprek met de staatssecretaris. Goed om kennis met elkaar te maken. Ik heb het idee dat zij de zorgen van onze leden serieus neemt. En ik hoop dat zij samen met de Tweede Kamer de juiste stappen zet om ervoor te zorgen dat er een gelijk speelveld ontstaat. KHN blijft daar in ieder geval voor strijden.”

Lees meer

Donderdag 8 februari 2018 was er ook een Algemeen Overleg in de Tweede Kamer over zoek-, boek- en bezorgplatforms. Tijdens dat debat was er veel aandacht voor de zorgen van KHN over de te grote macht van deze platforms.