Maandag 13 juni heeft het kabinet een brief gestuurd aan de Tweede Kamer met daarin een uitgebreide visie op het langere termijn coronabeleid. In die brief gaat het kabinet niet alleen in op het coronaklaar maken van de zorg en het vaccinatiebeleid, maar ook op de stand van zaken van de sectorplannen.

Sectorplan voor de horeca

Het kabinet heeft verschillende sectoren gevraagd om met een sectorplan te komen voor als het coronavirus weer oplaait. Dit met als doel om de samenleving zo lang mogelijk open te houden. Uiteraard denken wij graag mee. Zo hebben we een lijst klaarliggen met adviesmaatregelen die je als horecaondernemer kunt nemen, zonder dat dit ten koste gaat van de bedrijfsvoering.

Meer informatie en overleg nodig

Om een plan in te kunnen dienen dat verder gaat, is er meer informatie en overleg met het kabinet nodig. Denk hierbij aan inzicht in de effectiviteit van maatregelen die de afgelopen twee jaar zijn genomen. Maar ook aan de bereidheid van de overheid om ondernemers financieel tegemoet te komen als er toch weer aanvullende maatregelen nodig zijn die de bedrijfsvoering beïnvloeden.

Kortom, we zijn zeker bereid om mee te denken, maar voordat we met concrete suggesties kunnen komen hebben we nog een aantal vragen en randvoorwaarden. De komende weken willen we samen met de overheid onderzoeken wat daarin mogelijk is.

Onze input aan de Tweede Kamer voor het coronadebat

Aanstaande donderdag komt de VWS-commissie van de Tweede Kamer bij elkaar om te praten over de langere termijn coronavisie van het kabinet. We hebben de woordvoerders van alle politieke partijen voorzien van onze inbreng op twee punten:

  • We willen wel meewerken aan sectorplannen, maar we missen wederkerigheid van het kabinet. Met name als het om steun/compensatie gaat.
  • De ventilatie in bedrijven met een Alcoholwetvergunning is stukken beter (5 keer meer luchtverversing) dan de normen uit het Bouwbesluit. We hebben geen bezwaren wanneer de ‘oude’ DHW-ventilatienormen worden opgenomen in het Bouwbesluit voor zaken met een Alcoholwetvergunning.

Lees onze volledige input hier. Natuurlijk berichten we jullie over het verloop van het coronadebat

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens