Op maandag 8 april bezochten we met dertig KHN Jong ondernemers op inspiratietour Den Haag. Het doel van de dag: samen nieuwe inspiratie opdoen, contacten leggen met elkaar en met de lokale ondernemers en het delen van kennis. Na een uitgebreide rondleiding in de Tweede Kamer, een vragenuurtje aan VVD Tweede Kamerlid Martin Wörsdörfer bezochten we MingleMush, Happy Tosti, Huppel the Pub en Bleyenberg

MingleMush: Let’s mingle!

MingleMush, een Haagse foodhal is een echte mengelmoes van eten, drinken, entertainment en gaming. Het motto is dan ook: “Let’s mingle!” Younes Bittich, een van de oprichters, kwam eerder een soortgelijk horecaconcept tegen in onder andere Kopenhagen. Tegelijkertijd openden juist de deuren van de Foodhallen in Amsterdam waarop hij en zijn compagnon besloten eerst aan te kijken hoe dit concept zou aanslaan. In de tussentijd gingen ze naarstig op zoek naar een locatie die volledig voldeed aan hun eisen. Wat MingleMusch anders maakt dan andere foodmarkten is dat er bediening aan tafel is. Daarnaast worden er in overleg met de foodstandhouders activiteiten bedacht zoals karaoke en kinderactiviteiten. Ten slotte gaf Younes nog een laatste tip: “Heb je een goed idee? Maak een plan en voer het stap voor stap uit! Het heeft geen zin om -tig ideeën te verzamelen, allemaal uit te werken en er vervolgens niets mee te doen. Je zult sowieso wel hindernissen tegenkomen. Dat heet ‘ondernemen’.

Happy Tosti: Sociaal ondernemen

Happy Tosti is het sociale lunchrestaurant waar iedereen vrolijk wordt! Eigenaren Wibe Smulders en Jasper Kool koesteren de droom om zoveel mogelijk mensen met en zonder arbeidsbeperking een leuke, leerzame en betaalde werkplek te bieden. Zo willen ze vóór 2023 minimaal 500 mensen met een arbeidsbeperking aan een betaalde baan hebben geholpen. Happy Tosti moet daarnaast een 100% kloppend bedrijf worden door gebruik te maken van producten met een duurzame herkomst, minimale voedselverspilling te realiseren door een slimme menukaart en efficiënt inkoopsysteem en gebruik te maken van zo min mogelijk verpakkingsmaterialen.

Huppel the Pub: maar liefst 100 soorten whisky’s

Eigenaren Jeroen van Beek en Eline van Urk Dam zijn hét gezicht van het gezelligste bruin bier/whiskycafé. In het assortiment hebben ze maar liefst 100 verschillende whisky’s. De biertaps zijn al uitgebreid naar acht maar binnenkort komen er nog eens twee taps bij. Vanuit de piepkleine ‘keuken’ van maximaal 1m2 krijgen ze het toch voor elkaar om aan hun gasten warme en koude snacks te kunnen serveren. De winnaar van de Café Top 100 vorig jaar kan het iedereen aanraden om mee te doen met de Misset Café Top 100: de mystery visits kunnen echt je ogen openen voor zaken die je routinematig doet en niet meer ‘ziet’. De tip van Eline: “Het klinkt misschien afgezaagd maar doe iets waar echt je echt 100% passie voor hebt. Dan komt de rest vanzelf.”

Bleyenberg: van oude Kwantum tot multifunctionele hotspot

Bij Bleyenberg krijgen we een rondleiding door Raoul Farla, een van de twee oprichters. Wat vroeger de Kwantum was is sinds twee jaar een multifunctioneel gebouw: een compleet all day horeca- en uitgaansconcept van maar liefst vijf verdiepingen met onder andere een restaurant, coffee bar, zalencomplex en een geweldige rooftopbar. De inrichting is industrieel met veel gezellige hoekjes en groenvoorziening en bewust laagdrempelig. Vanaf de rooftopbar kun je hier bij mooi weer heerlijk vertoeven en heb je geweldig uitzicht over de Grote Markt en de rest van de binnenstad. Maar ook wanneer de zon niet schijnt kun je er overdekt zitten. Raoul: “Waar de naam Bleyenberg vandaan komt? Bleyenberg was de naam van de oud-bedrijfsleider van Kwantum. Hij was een allemansheld, had een echt “just do it”-mentaliteit: Eerlijk, Haags en recht voor zijn raap.”

KHN Jong op stap in den Haag

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 8.30 tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens