In een lobby zorg je altijd voor dat je zoveel mogelijk samen op trekt met andere partijen die hetzelfde belang hebben of hetzelfde doel nastreven. De afgelopen maanden zijn er veelvuldig contacten geweest met de VNG (Vereniging van Nederlandse Gemeenten) en het Veiligheidsberaad als het gaat om de coronamaatregelen in de horeca. In veel gevallen hebben het Veiligheidsberaad en de VNG zich ook bij het Kabinet hard gemaakt voor een andere (betere) benadering van de horeca.

Gisteren riep het Veiligheidsberaad het kabinet op de horeca nog deze week duidelijkheid te bieden over de coronaversoepelingen. “Het kabinet moet de horeca en cultuursector nog deze week duidelijkheid geven over de coronaregels de komende tijd. Het is niet genoeg om tegen de sectoren te zeggen dat er pas volgende week dinsdag, op 25 januari, opnieuw gekeken wordt naar eventuele heropeningen”, zeggen de 25 burgemeesters van het Veiligheidsberaad. Een resultaat van de lobby inspanningen van KHN én een welkome steun voor de horeca. Nu is Den Haag aan zet om snel besluiten te nemen en verder te versoepelen.

Ook vorige week, in aanloop naar de persconferentie, hebben burgemeesters van zich laten horen. Daarbij is er menig burgemeester geweest die de horeca afgelopen zaterdag in staat heeft gesteld om op een constructieve manier van zich te laten horen (protestacties). Ook burgemeesters en andere lokale bestuurders zagen in dat de lockdownmaatregelen die vorige week nog golden maatschappelijk niet langer houdbaar waren en hebben duidelijk laten horen dat ook zij van mening waren dat de maatschappij kon worden heropend. Deze dringende oproep vanuit burgemeesters heeft zeker een rol gespeeld in de besluitvorming van het kabinet.

Een groot aantal van hen heeft daarbij ook uitgesproken dat dit, wat hen betreft, ook gold voor de horeca. Om dit tegengeluid meer kracht bij te zetten, en hiermee het kabinet nog meer te beïnvloeden, heeft KHN wederom brieven gestuurd naar o.a VNG, Veiligheidsberaad en Vereniging van Wethouders.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens